Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
мл. сениори: фото КСС (Н. Р.)

мл. сениори: фото КСС (Н. Р.)

КАЈАК: КК „ЗОРКА“ на еп до 23 године

„ЗОРКАШИ“ У ПОЉСКОЈ

Пет представника шабачког клуба у Познању. Лагунџићу и Суботићу у кратком року друго велико такмичење. У стручном штабу селектора Јованова и Урош Павловић
Шабачки кајак овај пут ће имати свој квинтет на великом међународном такмичењу. У водама пољског Познања, током јуна престонице кајака, после сениорског Европског првенства, уследиће надметање најбољих кајакаша на континенту у категорији јуниора и млађих сениора.
На списку селектора из редова „Зорке“ Шабац биће јуниори: Вељко Довраговић, који наступа у јуниорском једноседу на 1.000 метара и у четверцу на 500 метара, такође јуниорском где уз њега посаду чине још: Димитрије Стојшић, Лука Мањенчић и Страхиња Драгосављевић. Поменути Лука Мањенчић је такође члан шабачке „Зорке“ и јуниорски репрезентативац Србије, а у Пољској наступа у четвороседу који смо поменули.

Међу млађим сениорима место су нашла такође два „зоркаша“ и момци који су већ и сениорски репрезентативци. Бранко Лагунџић наступа у репрезентативном чамцу једноседа на 500 метара, као и у двоседу на 1.000 метара где ће му друштво правити клуспки и репрезентативни колега, Михаило Суботић. Михаилу ће то бити једина дисциплина у којој ће се опробати у излазној години категорије млађих сениора.

Најмлађи у јуришу на титулу
Најмлађи такмичари КК „Зорка“ били су поново убедљиви у домаћем шампионату учврстивши прву позицију у генералном палсману Мини кајак лиге. Пионирска екипа се у генералном пласману попела за једну позицију и тренутно се налази на 3. месту после кола у Вишњићеву. Такмичари су на Мини кајак и пионирској лиги Србије освојили три златне, три сребрне и пет бронзаних медаља. У појединачној конкуревнцији Александар Петковски и Нађа Радаковић су забележили нове победе. До златне медаље је довеслао и наш четверац у саставу Ивковић Богдан, Прица Вук, Туфегџић Душан, Пајић Матија. Одличан наступ су имали и Андреа Вукашиновић и Ивковић у једноседима на 1000 метара. До медаље у једноседу довеслао и Вук Грубјешић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa