Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

У ПОНЕДЕЉАК ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА ШАПЦА

ПОД ОКРИЉЕМ ДУХА СВЕТОГА

Господ чува град ако у њему живи један праведник. Бити на правом месту у једном граду значи бити на светој литургији и причестити се Телом и Крвљу Христовом. Молимо се да нам Дух Свети да снаге да пребродимо све оно што као људи не можемо, да све наше недостатке допуни и све наше немоћи исцели да бисмо могли да дођемо на место вечнога мира и спокоја, у Небески Јерусалим
Град Шабац и Епархија шабачка, уз присуство великог броја верника, обележили су славу града Шапца – Друге Тројице. Светој литургији у Цркви светих апостола Петра и Павла присуствовао је градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић и заменик градоначелника Блажа Кнежевић.

"Глас Подриња"


После свете литургије, кренула је литија са молитвом за напредак града и његових житеља, предвођена свештенством, представницима града, културног и јавног живота и верницима.
Владика Лаврентије пререзао је колач испред Градске управе и честититао славу домаћину, а свим суграђанима пожелео да је прославе у добром здрављу, миру и радости.
Градоначелник Пајић изразио је задовољство што је домаћин славе.
- Данас смо заједно, на величанствен начин, послали поруку пуну снаге и љубави. Честитам славу свим грађанима Шапца, а Град ће се трудити да и у будућности испрати важне празнике, истакао је градоначелник.

"Глас Подриња"


У име Епархије шабачке, обратио се протојереј ставрофор Милан Пантелић.
- Ево дана у који смо се сабрали да се помолимо Светој Тројици, да затражимо благослов да Дух Свети сиђе на нас, да нас окрепи и оснажи, да нам дарује мир и љубав, да нас обаспе благодатним даровима. Ако смо близу Духа Светога, он ће нас заштити, огрејати и сачувати. Ако се удаљимо, бићемо у греху, мраку и понору. Зато би требало да име Божје увек прослављамо, да га имамо за помоћника који ће нас заштити и сачувати од свих искушења, поручио је прота Пантелић.
У храму је беседио архимандрит Филимон, игуман манастира Каона.
- Господ чува град ако у њему живи један праведник. Бити на правом месту у једном граду значи бити на светој литургији и причестити се Телом и Крвљу Христовом. Молимо се да нам Дух Свети да снаге да пребродимо све оно што као људи не можемо, да све наше недостатке допуни и све наше немоћи исцели да бисмо могли да дођемо на место вечнога мира и спокоја, у Небески Јерусалим.

"Глас Подриња"


М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa