Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
Elixir Зорка почела ремонт и наставила радове на уградњи скрубера
Обавештење о започетом ремонту

Elixir Зорка почела ремонт и наставила радове на уградњи скрубера

Овај пројекат Elixir је почео 2018. године, а подразумева постављање два додатна скрубера/филтера и подизање висине фабричког димњака у циљу смањења емисије гасова и интензитета перјанице завршног емитера
У складу са ранијом најавом, Фабрика за производњу минералних ђубрива Elixir Зорка данас је почела ремонт током ког се настављају радови на пројекту унапређења технолошког процеса у циљу даљег смањења емисије гасова.
Овај пројекат Elixir је почео 2018. године, а подразумева постављање два додатна скрубера/филтера и подизање висине фабричког димњака у циљу смањења емисије гасова и интензитета перјанице завршног емитера.
У току ремонта биће завршена уградња предиспирача емитера, као и радови на уградњи додатне опреме и уређаја на завршном емитеру. У оквиру овог посла биће урађено и подизање висине фабричког емитера, у циљу смањења интензитета перјанице. Након завршетка ремонта, од 14. јула до краја августа, биће завршена и трећа фаза – уградња испирача гранулатора, што додатно смањује емисију гасова. Укупна вредност ових инвестиција је око 3 милиона евра.
Овим пројектом биће постигнут највиши степен прања отпадних гасова и додатно смањене укупне нечистоће у пречишћеним гасовима. Иако су и сада вредности измерених гасова на мерним местима значајно испод дозвољених, све активности довешће до њиховог даљег смањења, што је крајњи циљ целог пројекта.
Реализацијом пројекта унапређења технолошког процеса Фабрика Elixir Зорка потврђује своју одговорност и спремност да активно допринесе свеобухватном плану за унапређење квалитета ваздуха у Шапцу, отворена за сарадњу са локалном самоуправом, организацијама и удружењима која имају исти циљ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa