Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Годишња изложба ученика Школе примењених уметности

Потврда квалитета образовне установе

Поставка Школе примењених уметности доказ снаге и креативности професора и ђака која надвладава све изазове који су испунили 2020. годину. Гости на отварању традиционалне изложбе били су представници Града и Министарства просвете, науке и технолошког развоја
Специфични услови рада током протекле школске године нису утицали на креативност и стваралачки домет ученика Школе примењених уметности. Уз подршку и менторство професора очували су традицију и своје радове представили на годишњој изложби у Народном музеју Шабац.

Ученици који изађу из Школе примењених уметности кроз своје образовање чувају тековине своје традиције и истовремено могу да препознају културе других народа и држава


-Сви смо се ужелели дивне уметности, а пре свега дружења и окупљања. Ово је будућност Шапца, ученици који су спојили традиционалне технике и иновативности, сјајни радови деце која су закорачила у свет уметности. Само у два наврата од 1996. године Школа примењених уметности није показивала грађанству дела најбољих ученика, а то је било 1999. у време НАТО агресије и 2020. услед епидемије. Искрено се радујем оваквим представљањима младих људи који имају шта да покажу. Школа примењених уметности показује да је у питању врхунска образовна установа Шапца и Србије, а да њени ученици представљају будућност Србије - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић поводом поставке ШПУ.

"Глас Подриња"


Гости на отварању традиционалне изложбе били су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја који су, како наводе, потврдили углед који Школа примењених уметности из Шапца ужива у држави.
-Задовољство ми је што могу да се уверим у велику количину талента, труда, рада професора Школе примењених уметности који је резултирао фантастичном изложбом. Министарство просвете, науке и технолошког развоја и министар Бранко Ружић негују приступ да се на лицу места уверимо како функционише систем просвете у Србији. Видели смо радове много ученика са признањима на републичким и међународним такмичењима и све што видимо показује да ова образовна установа има једну драгоценост, успела је да споји прошлост и будућност краси је иновативност, а истовремено негује културно наслеђе. Ученици који изађу из Школе примењених уметности кроз своје образовање чувају тековине своје традиције и истовремено могу да препознају културе других народа и држава - навео је Зоран Касаловић државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и додао да ће Министарство увек бити подршка образовним установама каква је овдашња средња школа.

-Представила сам се у изложбеној поставци кроз рад „Медуза“, који представља илустрацију у великом формату. Претходне четири године ћу памтити по изузетно великој подршци професора који су нас подстицали да радимо и да своје идеје искажемо на што бољи начин. Мој наредни циљ је да школовање наставим на Факултету техничких наука у Новом Саду, смер архитектура - рекла је Анђела Јерковић, ђак генерације.


Поставка презентована је доказ снаге и креативности професора и ђака која надвладава све изазове који су испунили 2020. годину. Надају се да ће предстојећи период бити још плодоноснији.
-Школа примењених уметности има подршку Града, подршку ресорног Министарства, шо се видело и на отварању изложбе. Драго ми је што градоначелник и представници министарства могу да се увере колико су добри и квалитетни радови наших ученика, с обзиром колико је била изазовна и тешка година за нама, али су посвећеност и труд професора и ученика омогућили да имамо једну сјајну изложбу на понос града и читаве земље - истиче директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa