Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ФИРМУ “КЕНДИ РАШ”

“Најслађа фабрика” шири производњу

“Кенди раш” у Шапцу послује 10-ак година, а седиште фирме је у Београду. Раде Јоксимовић, сувласник фирме истакао је да не би планирали нова улагања у Шабац да нису задовољни условима за пословање које имају овде
Градоначелник Шапца Александар Пајић посетио је данас фирму “Кенди раш (Candy rush) која се бави производњом слаткиша. Упознао се са начином рада ове фирме и са сувласником разговарао о условима које имају у Шапцу и плановима за будућност.
Фабрика тренутно запошљава 140 радника. Купили су и “Симку” Врање, чији ће део производње преселити у Шабац, прошириће производне капацитете и упослити још 120 радника.
-Обишао сам најслађу фабрику у Шапцу. Импресивно делује све што смо видели. Током наредних неколико месеци значајно ће повећати своје производне капацитете, односно на постојећи 3.500 квадрата, доградиће још око 6.000, пренеће део производње из Врања у Шабац и инвестирати 8 милиона евра у аутоматизацију производње. “Симка” ће се производити у Шапцу. Чоколада врхунског квалитета. “Кенди раш” са својим производима већ заузима значајно место у српској провреди. Велики део се извози у иностранство. Сигуран сам да ће са повећањем производних капацитета имати још боље пословне резултате. Овде се производи храна и све је по највишим станардима. Власници желе да Шабац буде место где ће проширити своју производњу и одакле ће најслађи производити излазити, рекао је Александар Пајић.

"Глас Подриња"


“Кенди раш” у Шапцу послује 10-ак година, а седиште фирме је у Београду. Раде Јоксимовић, сувласник фирме истакао је да не би планирали нова улагања у Шабац да нису задовољни условима за пословање које имају овде.
-Нова инвестиција коју планирамо у Шапцу је вредна око 8 милиона евра и запослићемо још око 120 људи. Производиће се врхунски производи који ће се дистрибуирати на сва захтевна светска тржишта, од земаља у окружењу, преко Западне Европе до Азије. Ми и сада производимо квалитетне производе, а тако ће бити и убудуће. Шабац је идеална позиција за пословање. Близу је Београда, који је дистрибутивни центар за целу Србију. Сада се граде и нови путеви. Најбитније од свега је да Шабац има изузетно квалитетну радну снагу, рекао је Раде Јоксимовић, сувланскик “Кенди раша”
Градоначелник је приликом обиласка фабрике разговарао и са запосленим радницима. Том приликом они су упутили похвале према руководству за однос према њима, као и за зараде.
-Сигуран сам да ће са проширењем капацитета бити још бољи услови и да ће створити конкуренцију неким компанијама које послују у Индустријској зони. Тако ће примања наших суграђана из године у годину бити све већа. Изузетно сам задовољан што је држава уложила огромна средства у изградњу новог моста преко Саве и ауто-пут. То нашу Индустријску зону чину топ дестинацијом за улагање. Сигурно ћемо морати да повисимо и цену земљишта коју Град продаје. Шабац је сигурно град будућности, рекао је Пајић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa