Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
ДА ПАМТИМО

ПРАХ И ДОБРОЧИНСТВО

Приликом прославе Боја на Дубљу, пресудне битке и величанствене победе устаника у Другом српском устанку, епископ шабачки, господин Лаврентије, у овом великом и лепом мачванском селу освештао је нови парохијски дом и Музеј боја на Дубљу.
У порти Храма Вознесења Господњег, за трпезом љубави, владика Лаврентије поздравио је присутне и госте пастирском беседом. Говорили су и архијерејски намесник мачвански, протојереј-стафрофор Ранко Томић и Прим. др Предраг Тојић, државни секретар у Министарству за дијаспору Владе Републике Србије. Др Тојић је истакао:
- Подсетимо се на три потиснуте чињенице из нашег појединачног и колективног памћења, данас веома важне и животно потребне. Прво, на лепоту живљења за друге. На ову чињеницу упутио нас је, пре више од једног века, наш умни земљак др Лаза К. Лазаревић, писмом мајци Јелки из Рогашке Слатине, у коме, поред осталог, пише: “мајко не знаш колика је лепота живети за друге!“ Ову чињеницу сведоче и тумаче сви неимари овог Парохијског дома у Дубљу, на челу са владиком Лаврентијем, оцем Урошем и свим добротворима, у његовом подизању...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa