Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАР ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ “ЛАЈФ СУПОРТ”

Још једно возило мобилном палијативном тиму

Треће возило из програма прекограничне сарадње “Супорт лајф” (Support life) стигло је у Дом здравља “Др Драга Љочић”. Пројекат реализују Србија и Хрватска, у оквиру ИПА програма, који финансира Европска унија.
Раније је кроз овај пројекат шабачки Дом здравља добио једно санитетско и једно путничко “Фордово” возило.
Акценат је на помоћи старим и болесним, посебно у руралном подручју. Возило које је је сада добијено, Дачија Сандеро, користиће мобилни палијативни тим Дома здравља.
-За запослене нашег Дома здравља ово је важан догађај. Срећни смо и поносни што смо укључени у пројекат птекограничне сарадње са Хрватском. Партнери из Србије смо Каритас и ми. Ово возило ће користити за теренски рад мобилни палијативни тим, како би стигли до најудаљенијих села, до социјално угрожених и пацијената који су у терминалној фази болести, односно најтежи пацијенти. Бринуће не само о здрављу тих пацијаната, него и о члановима њихових породица, давати им савете... Пројектом смо били у обавези да оформимо каротетеку од минимум 200 пацијената. Сада имамо 247 пацијената оболелих од најтежих болести, али број се стално мења, наводи директорка шабачког Дома здравља др Јасмина Станковић.

"Глас Подриња"


Пројекат, који је почет 1. маја 2019. завршен је 30. јуна. Мобилни палијативни тим ће и даље бити ангажован.
Поред опреме коју је Дом здравља добио, запослени су прошли и обуке како би квалитет услуге у области палијативне неге био што бољи.
-Озбиљан рад тима Дома здравља “Др Драга Љочић” у пројектима прекограничне сарадње. Када се напишу добри пројекти велика и значајна средства могу да дођу у Шабац. Око 210.000 евра је вредност пројекта. Дом здравља учествује у оваквим пројектима, а Град то свесрдно подржава. Поред овог возила добијена су и два лаптопа, мобилни, ултразвучни апарат, све што је неопходно да би здравствена услуга била што квалитетнија и све доступнија. Радимо у интересу грађана Шапца и правимо од Шапца град будућности, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa