Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Додељене Видовданске награде града Шапца

Признања за постигнуте резултате

Поштујући вишегодишњу традицију доделе награда на Видовдан, Град Шабац је наградио најуспешније ученике основних и средњих школа са подручја града Шапца и њихове професоре,
за постигнуте резултате на такмичењима
Видовданске награде, које се додељују најбољим шабачким ученицима основних и средњих школа, уручене су 28. јуна на свечаности у Градској кући.
Ученицима и ученицама, њиховим професорима који су током школске године били успешни на републичким и међународним такмичењима, признања је уручио градоначелник Шапца др Александар Пајић.
-Праве вредности се огледају у награђеним ученицима. Они су будућност града, а нама је да то препознамо и подржимо. Верујем да ће Шабац имати још талентоване деце и да ћемо својим ангажовањем омогућити да постижу врхунске резултате. Доделом Видовданских награда показујемо да вреднујемо оно што су постигли. Веома сам срећан и поносан што сам на челу града који поседује овакав потенцијал, јер Шабац сигурно иде ка граду будућности. Сигуран сам да са оваквом младошћу, знањем постижемо све предвиђене циљеве - рекао је градоначелник Пајић честитавши младима на постигнућима.

"Глас Подриња"


Залагањем и трудом до достигнућа
Иако се настава одвијала у отежаним условима то није било препрека за ученике и професоре менторе да вредно раде и остваре запажене резултате на бројним смотрама знања.
За Машу Ђурић, ученицу генерације Шабачке гимназије Видовданска награда је подстрек за нове успехе и академско образовање.
-Новчане награде које добијемо су потврда рада и труда који смо уложили, што је веома лепо, али то није оно што нас мотивише да будемо још бољи. Ове године освојила сам прву награду на Републичком такмичењу из математике и другу награду на Републичком такмичењу из физике - истиче Маша.
Школа примењених уметности негује креативност, иновативност и индивидуалност, а школска 2020/2021 упркос настави на даљину била је испуњена потврдама квалитета са такмичења у земљи и региону.
-Без обзира на околности деца су била веома заинтересована за рад, што је за мене, као просветног радника, додатни мотив, јер волим свој позив. Награда је посебна стимулација и надахнуће - рекла је професорка ШПУ Наташа Јовановић нагласивши да је седам средњошколаца ове образовне установе добило признање Града.
-Током ове године сва такмичења су била значајна, због услова у којима смо радили, те је сваки успех дупло већи за све. Видовданска је показатељ да се труд исплати у овим временима и самим тим ми више значи- додала је Анђела Ђурић, ученица ШПУ.

"Глас Подриња"


Поносни на остварене успехе
Основци су своја знања и вештине исказали на надметањима и у град донели бројне медаље из природних, друштвених наука, спорта, ликовне уметности.
-Веома сам срећан што сам добио награду, јер је посебна. Освојио сам прву награду из физике и другу награду из математике на Републичком такмичењу - каже Петар Поповић, ученик ОШ „Николај Велимировић“ и додаје да је додела носила посебну драж, јер је и млађи брат стајао поносно уз њега, такође добитник Видовданског признања.
-Није било тешко освојити награду уз припрему и посвећеност. Вежбао сам и то је дало резултат - изјавио је Павле Поповић, ученик ОШ „Николај Велимировић“.

"Глас Подриња"


Укупан износ опредељен за награђивање у основним и средњим школама са подручја града Шапца за школску 2020/2021. годину је 1.229.200,00 динара. Награде за ученике су у распону од 2.000,00 динара до 10.000,00 динара по такмичењу, у зависности од ранга такмичења, а за наставнике од 2.000,00 до 6.000,00 динара. У основним школама, право на награду остварило је 35 ученикa и 32 наставника и 3 екипe. Укупан износ опредељен за ученике и наставнике основних школа је 475.000,00 динара. У средњим школама, право на награду остварило је 77 ученика и 47 наставника и 4 екипе, за чије награђивање је опредељена 674.200,00 динара. У средњим школама награђено је 8 ученика , ђак генерације у износу од 80.000,00 динара.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa