Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Уређено двориште Основне школе „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу

Ботаничка башта за будуће генерације

Школско двориште Основне школе „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу добило је своју ботаничку башту за будуће генерације у оквиру „Зеленог инкубатора“ који реализују Млади истраживачи Србије заједно са Београдском отвореном школом и Инжењерима заштите животне средине, уз финансијску подршку Европске уније.
Љубица Павловић, координаторка неформалне групе „Љубичица”, истиче да је пројекат био едукативан, занимљив и изазован за све учеснике, пре свега за ученике и да подстиче њихову свест о значају животне средине.

"Глас Подриња"


-Деца су радо учествовала у целокупном процесу, а садња биљака у оквиру баште им је била посебан изазов и задовољство. Оно што је значајно да су после садње наставила да брину о биљкама. Идеја је да у дворишту школе оформимо амбијенталну учионицу како би ученици изучавали животни циклус биљака. Трудили смо се да флора буде разноврсна, са различитих континената - истакла је Љубица Павловић.
У оквиру пројекта је реализовано 26 еколошких радионица са ученицима млађих разреда школе, постављена је изложба радова у холу школе, засађено 26 различитих биљака, изграђена стаза у ботаничкој башти и постављена чесма.
Планирано је да ботаничка башта буде део ширег комплекса у дворишту школе, те се у овој образовној установи надају да ће реализовати све идеје и у будућности постати пример другима, стециште ученичких екскурзија. Захваљујући подршци ЕУ, донаторима, Основна школа „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу ће наставити да унапређује активности у домену очувања животне средине, едукације ученика и аплицира за пројекте.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa