Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Анђелика победница дана
ОДРЖАН ПРВИ ТРКАЧКИ ДАН СА ПУБЛИКОМ НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

Анђелика победница дана

Анђелика, власника Џенана Шаботића,
у тренингу код Бојана Шендековића и са Италијаном Кристијаном Гнесијем у седлу, победила је у трци дана “Омице и ждрепци”. Следећи галопски сусрет на Шабачком хиподрому 11. јула
Први овогодишњи тркачки дан на Шабачком хиподрому, ком је присуствовала и публика, одржан је у недељу. Љубитељи галопских трка могли су да уживају у седам надметања.
Анђелика, власника Џенана Шаботића, у тренингу код Бојана Шендековића и са Италијаном Кристијаном Гнесијем у седлу, победила је у трци дана “Омице и ждрепци” која је била и завршна. Друго место заузео је Light To Dream, власништво Крајчиновића, са џокејом Вујковићем. Трећи је кроз циљ прошао Алисо, власништво КК “Крајишник” са Алексом Шашићем док је четврти био Mojito, Алмина Алића, ког је јахао Конкољ.

Организатори задовољни
-Презадовољни смо одзивом, с обзиром да је велика врућина. Успели смо да спремимо овај тркачки дан онако како смо желели и да сви буду задовољни. Све данашње трке су биле квалитетне и неизвесне, што значи да смо добро избалансирали коње. Шабачки хиподром и Коњички клуб “Џокеј клуб Шабац” ће и у наредном периоду доводити значајне личности, као што је сада био Ђорђе Давид. Рекао сам још у априлу да ћемо се трудити да Шабачки хиподром још више засија. Ови дани су нам увод за Шабачки дерби и Коњичке свечаности. Следећи тркачки дан, 11. јула биће последња провера грла, нас као организатора и Града пред Коњичке свечаности. Организациони одобор и Град од њих очекују много. Идеја нам је да доведемо што више коња, да имамо што више садржаја које Шапчани воле, рекао је председник КК “Џокеј клуб Шабац” др Александар Перановић.


Анђелика је однела убедљиву победу, док су остала три коња прилично изједначено ушла у циљ. Пехар победнику је уручио певач Ђорђе Давид.
-На Шабачком хиподрому сам ко зна који пут, али сам први пут на коњичким тркама. Једно време сам долазио често. Возио сам мотор и био блиско повезан са Мото клубом “Чивија”. Ужелео сам се овог простора. Сматрам да је ово један од најлепше уређених хиподрома у Србији. Добити част да поделим пехар за једну овакву трку битно је за нас уметнике, посебно за нас који живимо здравим животом. Коњи су племените животиње. Мени је ово доживљај и одмор. Долазићу и убудуће, а кћерка ми је мотив више и њен први сусрет са коњима ће бити на Шабачком хиподрому, рекао је Ђорђе Давид.



Данашњи тркачки дан почео је трком “Бомбоница”, на 1.200 метара, за сва грла стара две године. Прво место је освојио Colorado, власништво КК “Шендековић” ког и тренира Бојан Шендековић, док је у седлу био Љубомировић. Други је био X Factor, власника Шефика Зулића, ког је јахао Gnesi. Трећи је био Yabayabdadoo у власништву Штале “Милић”, са Гораном Мешетовићем у седлу, а четврти Ђоле Бас, штале “Бас”, са Иштваном Козмом.
Друга трка, под називом “Depth” трчана је на 1.300 метара. Победио је Magisytrat, Власништво Скрљеља, са џокејом Глоговцем, у тренингу код Бојана Шендековића. Други је био Jerry Beast, Јоване и Катарине Милошевић, са Жељком Илић у седлу. Трећи је кроз циљ прошао Kalakchee,са џокејом Мустафићем, док је четврто место заузео Тео, ког је јахао Балуши.
Achilles, Штале “Шендековић”,са Љубомировићем у седлу био је победник треће трке “Меморијал Мија Трифуновић Ковач”. Била је то још једна бобеда за Бојана Шендековића као тренра. Други је био Iron Boy, власништво Крајчиновића, са џокејом Конкољем. Треће кроз циљ је прошло још једно грло “Шендековића” - Waslawi, ког је јахао Глоговац. Четврто место заузео је Torino Hill, Ашковића, са Тиком Вујковићем.
Четврта трка “Посавотамнава”, за грла од три године и страије, трчана је на 1.600 метара. Победу је однео Огон, из истоимене штале, ког је јахао Иштаван Козма и ког тренира Љубомировић. Други је био Miami Storm, Штале “Милић”, са Гораном Мешетовићем, трећи Pietraia “Шендековића, са Гнесијем, са Четврта Рамона, власништво Софије Деспотовић, са џокејом Љубомировићем.
Lady Lucy, са Козмом у седлу, власника Далибора Опачине, коју тренира Тика Вујковић, победила је у петој трци “Баир”. Друга је била Kingly Lady, Асмира Сејдовића, коју је јахао Саша Глоговац. Треће место је заузео Allocator, са Мешетовићем, а четврто Paton Sur, са џокејом Милојевићем.
Шеста трка, “Гилгамеш”, за грла од четири године и старија, трчана је на 2.000 метара. Победу је однео Максимилијан ЛП из штале “Ластин пут”, ког је јахао Алекса Шашић. Други је био Double Truimphe, Алмина Алића, са Гнесијем, трећи Kameni Beely, са Милојевиће, а четврти Show Noverre са Конкољем у седлу.
Следећи галопски сусрет на Шабачком хиподрому је 11. јула. Најзначајнија трка тог дана биће Шабачки дерби.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa