Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.

Прва седница Градског одбора Субнор-а Шабац

На недавно одржаној изборној Скупштини СУБНОР-а Шабац, поред осталих органа, изабран је и нови Градски одбор. На Скупштини је, такође, усвојен обиман годишњи програм активности бораца у коме је планирано садржајније обележавање 29 разних годишњица из наше раније и садашње историје, у коме су у првом реду посете партизанским гробљима и њихово одржавање. Борци ће такође активно учествовати у свим значајним догађајима које организује град.
Прошле недеље нвоизабрани Градкси одбор СУБНОР-а одржао је своју прву седницу на којој су доминирала питања обележавања бројних јулских догађаја. Пошто се ове године Дан борца централно одржава у Београду те ће том догађају присуствовати и делегација из Шапца, заједно са борцима Лознице. У Београду борци ће још посетити музеј “25. мај” и Кућу цвећа, затим, договорено је на седници, масовно ће и ове годне учествовати на обележавању дана устанка, седмог јула у Белој Цркви. Шабачки борци са својом делегацијом учествоваће и на Бубањи поводом 80 година одржавања седнице када је формиран “Мачвански партизански одред” 1941. године.
На овој седници доста се говорило и о новонасталом проблему – просторије за рад и окупљање бораца. Овај проблем настао је променом власника зграде у којој се до сада налазио ГО СУБНОР. За сада, истина споро, овој проблем се решава у заједници са локалном самоуправом града. Наде бораца су да ће се овај проблем решити до краја године.
С. Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa