Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Пример колико се воли своја земља
Признања војницима који су учествовали у ратним сукобима на Косову и Метохији 1999.године

Пример колико се воли своја земља

Идеја да се укаже част онима који су се одазвали војничком позиву пре 22 године потекла је од Игора Берића, некадашњег војника са Кошара, који је навео да је општинско руководство препознало и у кратком временском периоду ову замисао реализовало
Поводом Државног празника Видовдана у општини Богатић уручена су признања војницима са подручја општине Богатић који су 1999. године били на редовном служењу војног рока за време трајања ратних сукоба на Косову и Метохији. Захвалнице и пригодни поклони по први пут су додељени онима који су били на бранику отаџбине. Награде је уручио Матија Миловановић, Помоћник председника Општине, а свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачвнаског управног округа.
“Као локална самоуправа желели смо на данашњи велики празник и историјски значајан датум да уручимо захвалнице и пригодне поклоне људима који су стајали на бранику отаџбине и који су стали у одбрану части своје земље у ратним сукобима на простору Косова и Метохије 1999. године. Служење војног рока је част, одбрана земље је још већа, а наши храбри и поносни војници представљају прави пример младим људима како и колико се воли своја земља. Локална самоуправа у претходном периоду је спровела низ активности које за циљ имају да сачувају од заборава наше хероје и сва њихова дела, кроз организовање акција оваквог и сличног типа, у смислу обележавања различитих годишњица. Такође постоји намера о додели назива улица по нашим суграђанима, који су своје животе дали за слободу свих нас”, навео је у свом обраћању Матија Миловановић.
Начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац, изразио је задовољство што се у нашој земљи у протеклом периоду почело више да говори о свим борцима.
“Мислим да је ово прави пут којим морамо да идемо, да се поносимо тим стварима и о њима стално говоримо. У Округу имамо спорадична окупљања, посете генерала и сличне догађаје, али Богатић је сигурно пример одличне праксе, јер су вас се самоиницијативно сетили и овакви догађаји треба да трају и у наредном периоду”, рекао је Владан Красавац.

Локална самоуправа у претходном периоду је спровела низ активности које за циљ имају да сачувају од заборава наше хероје и сва њихова дела


Идеја да се укаже част онима који су се одазвали војничком позиву пре 22 године потекла је од Игора Берића, некадашњег војника са Кошара, који је навео да је општинско руководство препознало и у кратком временском периоду ову замисао реализовало.
“За мене велики дан, после дужег времена сам успео у намери коју већ годинама покушавам. Добио сам подршку од председника Општине, заменика председника Општине, а највише од мог пријатеља и сарадника Матије Миловановића, који је помогао да ове људе окупимо, што је за мене велика част. Надам се да ћемо и у наредним годинама да се окупљамо на Видовдан”навео је Игор Берић.
Признања Општине добили су: Дарко Марјановић, Драган Поповић, Берислав Кузмановић, Зоран Мијатовић, Владан Ђорђевић, Мирослав Ивантић, Синиша Живановић, Радивој Ковић, Игор Берић, Милета Дрезгић, Горан Станковић, Александар Паунић, Немања Станковић, Слободан Остојић, Милета Јошић, Саша Грбић, Милан Ерцеговчевић, Дарко Миражић, Мирослав Синђелић, Владан Ковић и Предраг Радовановић.

Идеја да се укаже част онима који су се одазвали војничком позиву пре 22 године потекла је од Игора Берића, некадашњег војника са Кошара


Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa