Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Шампиони 2009: ВК Шабац  (Фото: ФБ страна клуба)

Шампиони 2009: ВК Шабац (Фото: ФБ страна клуба)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

НОВА ДУПЛА КРУНА

Убедљив тријумф 2009. годишта и у Првенству, слично као у Купу. Три врло убедљиве победе, без резултатске неизвесности. Други тим Шапца сачињен од годину и две млађх освојио пету позицију. Следе изазови за 2008. и 2010. годиште
Ватерполо клуб “Шабац” сада има две генерације освајача дупле круне у Србији, што је резултат којим ниједан други ватероло клуб трофејне ватерполо државе не може да се подичи у овом тренутку. Два трофеја у витринама има 2008. годиште, а сада су се у нашем граду спојила и два највреднија трофеја и годину дана млађих, 2009. годишта.
На завршници у Београду, екипа Шабац 2, предвођена тренерима Человским и Бранковићем домнинирала је финалним турниром и после Купа освојеног у рано пролеће, заслужила и шампионску титулу. Међу шест најбољих Шапчани су, уз Партизан, понели највише бодова са полуфинала, али су са три победе сигурно освојили титулу.
Због чега говоримо о доминацији, најсликовитије говоре резултати. Редом су савладани Земун 19:2, Београд 21:11 и Шабац 1 15:1. Гол разлика, дакле, 55:13!
-Још један пехар и признање за нашу школу ватерпола и одличну генерацију. Наша школа ватерпола даје резултате, успели смо да поставимо основне принципе рада, направимо базу за дугорочне циљеве. Не бежимо од високих амбиција, али их и претварамо у реалност. Јединствени смо по томе што за сваки циклус пријавимо три екипе, тек недавно су неки клубови, по узору на нас, почели да повремено пријаве две, но по два на последњем нивоу такмичења нема нико – истакао је Драган Человски, тренер шампиона и координатор за млађе категорије ВК „Шабац“.
Шабац се после Купа истакао и у Првенству где је међу шест најбољих у Србији, на месту где многи клубови дуже традиције, веће базе и улагања нису успели да се нађу, имао чак два тима, а Шабац 1, тренера Мандића и Јовановића чинили су момци рођени 2010. године и касније, односно годину или две млађи од ривала. Они су освојили пету позицију на завршници у престоници.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa