Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Припреме 2021 (Фото: Студио Diksico)

Припреме 2021 (Фото: Студио Diksico)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА

Нека стара ривалства

Драж такмичењу не даје само квалитет, већ и имена ривала и сећања на прошлост, односно традицију- Враћају се комшијски дербији. Много гостовања на географски блиским локацијама
Нежељени повратак Мачве међу прволигаше, уколико тражимо позитивне ствари, враћа нека стара ривалства која су се изгубила у времену, како ривалства међу клубовима, тако и међу градовима.
Подрински дерби против Лознице поново је ту. Мачва је претходних година била ранг или два изнад, изузетак је само сезона 2015/16. Много је играча наступало за обе екипе и ово ће свакако бити посебан ривалитет ојачан чињеницом да тимови деле исте, како прокламоване, тако и скривене амбиције.
Између Шапца и Сремске Митровице тиња комшијски спортски ривалитет. Почетком века остају у сећању дуели Мачве и Срема у ондашњој Првој Телеком лиги. У последња два дуела, лигашком 2007. и Куп 2009. гости су победили са по 1:0. Срем је нестао са фудбалске мапе (тренутно у шестом рангу), али ће сада ривал црвено-црнима бити старији Раднички из Митровице, који слави наредне године век постојања.
Сећања старијих су свакако везана и за ИМТ Раковицу, ривала из бивше државе, клуб јаког привредног субјекта који је, у складу с тим, бележио одличне резултате, а дуго није играо званичне мечеве у Шапцу.

Кабел под упитником
Новосадски Кабел је у две претходне сезоне био у врху другог ранга, чак је пре две освојио највише бодова, али је услед казне онемогућен напредак. Ипак, сада је клуб у кризи и неизвестан је наступ у наредној сезони, а евентуално одустајање би вероватно вратило пиротски Раднички међу друголигаше.


Ове сезоне на клупи Мачве седи Савић који је оставио траг у Раковици уводећи је у овај ранг пре две сезоне. Наравно, Рад, Јавор, Бачка у најави су неизвесни, занимљиви дуели. Своју драж носи и окршај против Железничара из Панчева. Нису „железниачри“ прва асоцијација на фудбалско Панчево (свакако је то Динамо), но светло плави су ривал на чијој клупи је доскорашњи тренер Мачве Драган Аничић.
Прва лига је једноставнија по питању путовања. Најдаље гостовање је Зајечар, нису близу Ивањица и Ужице, док су преостала географски на непуна два часа вожње. Врло често ће Шапчани пут оближње престонице, где их чека практично пет екипа (Рад, Жарково, Графичар, ИМТ, Будућност), суседно му Панчево (Железничар), недалеки Нови Сад (Кабел, Младост), још ближу Инђију.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa