Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Наставак негативне кампање против нашег предузећа
Саопштење за јавност ЈКП „Стари град“

Наставак негативне кампање против нашег предузећа

Поводом бесомучних напада на ЈКП “Стари град” Шабац и оптужби да смо травњак у Сава Парку третирали хемијским хербицидом због чега је трава пожутела, обавештавамо јавност да овакве тврдње немају везе са реалним стањем. Једина истина је да је реч о наставку негативне кампање коју против нашег предузећа спроводи део бивше локалне власти.
Истина је и да су се у случају пожутеле траве у Сава Парку оствариле суморне најаве стручњака који су упозоравали да депонија Дудара није санирана на прописан начин. Сада видимо шта је донело брзоплето затрпавање некадашњег главног градског сметлишта и игнорисање савета бројних еколога и експерата из области заштите животне средине.
Не желимо да улазимо у мотиве оних који дезинформацијама покушавају да обману наше суграђане. Ипак, ширење неистина и узнемиравање јавности не само што није пристојно, одговорно, већ је и кривично дело. Тако се не понашају савесни грађани. Разочарани смо што појединци сматрају да било ко у ЈКП “Стари град” Шабац жели лоше свом граду и да неко од нас с намером уништава простор на којем сви живимо.
Разочарани смо и што међу нашим суграђанима постоје и они који свој кућни отпад одлажу мимо контејнера и канти, а потом фотографије такве сценографије постављају на друштвене мреже оптужујући ЈКП “Стари град” да не односи смеће. Спремни смо да прихватимо критике, али такав активизам никада нећемо разумети. Само натпросечно докон ум може да исконструише да запослени у нашем предузећу уништавају животну околину.
Године недомаћинског пословања које су ново руководство дочекале са великим бројем проблема, не могу за неколико месеци да буду решене. Запослени у ЈКП “Стари град” Шабац улажу огроман напор да поправе штету коју су нам оставили претходници. С друге стране, свакодневно се боримо и са злонамерним појединцима, што показује и кампања у оквиру које смо оптужени да смо хербицидом спалили травњак.
Још једном понављамо, травњак у Сава Парку није спаљен због тоталног хербицида, већ је резултат комбинације неадекватно саниране депоније Дудара и временских прилика.

Информативна служба ЈКП „Стари град“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa