Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
„ДЕЧЈА НЕДЕЉА“ У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ

ВИНАВЕРОВА ЗЕМЉА ЧУДА

Поводом 120 година од рођења Станислава Винавера, великана писане речи и нашег суграђанина, запослени у Библиотеци шабачкој су се потрудили да и у оквиру Дечје недеље прошлог четвртка своје најмлађе кориснике поведу у свет маште, бајки и чудесних предела
Ко год је прошлог четвртка прошао поред дворишта Библиотеке шабачке био је привучен магичним призором чудесне Винаверове земље који је веома давно својим превођењем Керолове „Алисе у земљи чуда“, „Доживљаја Тома Сореја“ Марка Твена, Андерсонових бајки ““ „Палчице“, „Мачка у чизмама“, „Ружног пачета“ и других обрадовао тадашње шабачке малишане.
Свако ко је решио да проведе дан у овој чудесној земљи могао се сусрести са Томом Сојером и Хаклбери Фином који су шарали по огради, трчали, препирали се и потврдили да су најнесташнији дечаци на свету. Ту је била и Алиса чији је другар, Бели зека, непрестано гледао на сат говорећи да ће закаснити док се крио иза велике печурке са гусеницом. Петар Пан, Венди и Звончица су своје нове пријатеље, шабачке малишане, водили кроз свет маште у коме је било места само за радост и смех. Летење на чаробном ћилиму са Аладином, пливање са Малом сиреном и упознавање са свим њеним другарима и воденим царством пружило је неописиво задовољство најмлађима. Није изостала ни помоћ ружном пачету да постане лабуд.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa