Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ЛАЗА ЗА КРАЈ

Премијером представе „Пусти ме да сањам“ у режији Ивана Томашевића прошлог четвртка затворена Ревија позоришних представа „Театар на добром путу“. Најбоља представа ревије „Збогом жохари“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина
Лаза Лазаревић, лекар и књижевник, привржен породици и мајци, цео живот провео је растрзан између својих жеља и дужности сина. Своју љубав према Немици Ани Гутјар жртвоваће у интересу породице и Србије. Оно што је остало недоречено, што се наслућивало кроз његова дела, поготово приповетку „Швабица“, шабачка публика полако је откривала гледајући представу „Пусти ме да сањам“.
„Пусти ме да сањам“, рекао је Лаза Лазаревић једном свом рођаку. И сањао је Лаза (Владимир Милојевић) на Великој сцени Шабачког позоришта о ономе што га је тиштило. Између сна и јаве, свесног и несвесног, исцрпљен тешком болешћу и под утицајем морфијума, срео се Лаза са личностима које су обележиле тренутке његовог живота.
Последња ноћ живота донела му је неочекивани сусрет са некадашњим идеолошким истомишљеником Светозаром Марковићем (Слободан Петрановић ““Шарац) који ће га у једном тренутку оптужити и за издају зарад љубави према Ани (Кристина Пајкић). Ту је и Туманов, лик из приповетке „Швабица“, да би унео тренутке весеља, хаотичног бунила и трежњења чињеницом да је Ана волела њега а не Лазу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa