Инфо

8. јул 2021.8. јул 2021.
Јача отпор према могућим непогодама
ЗАЈЕДНИЧКА СЛУЖБА ЗА ЦИВИЛНУ ЗАШТИТУ И СМАЊЕЊЕ РИЗИКА
ОД КАТАСТРОФА У СЛИВУ ДРИНЕ

Јача отпор према могућим непогодама

Сарадња јединица локалне самоуправе у сливу Дрине, заснива се на начелима партнерства, транспарентности, одговорности, заједничког планирања и усклађивања активности, међусобног информисања али и аутономности свих страна.

Овакав концепт имали су у виду одборници Скупштине општине Богатић, приликом усвајања Одлуке о оснивању заједничке службе за цивилну заштиту и смањење ризика од катастрофа у сливу Дрине, коју је образложио помоћник председника општине Богатић Никола Тошић на прошлонедељној, 11 седници Скупштине ове локалне самоуправе. Одлука је једногласно усвојена.

Основни циљеви којима ће се служба руководити су: Рад на стварању отпорне заједнице и заједничко деловање с циљем смањења ризика од катастрофа, организовање цивилне заштите, мапирање опасности и ризика, управљање током ванредних ситуација, ублажавање последица и брз опоравак и обнова после катастрофа, као и заједничке активности на јачању административних и техничких капацитета те географско-информационог система за потребе управљања цивилном заштитом и смањењем ризика.
Наравно, ту се као насушна потреба намеће економичност, ефикасност, рационално располагање и управљање ресурсима заједничке службе у интересу свих њених оснивача.

Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa