Инфо

8. јул 2021.8. јул 2021.
фото: фб вк шабац

фото: фб вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2008.

РУТИНСКИ ДО ФИНАЛА

Непобедива генерација шабачког ватерпола демонстрирала силу и у Београду, рутински до финала. Три утакмице, три победе. Други тим, годину или две мчађи, није успео да се пласира међу шест најбољих
Већ три године шабачки ватерполисти рођени 2008. године знају само за победе над вршњацима и како су тријумфи лепа навика, не желе да је мењају. Двоструки узастопни шампиони и победици Купа налазе се на корак од одбране дупле круне, а тај велики корак чини три станице на путу до успеха.
Због обавеза Немање Личанина у националном тиму, екипу Шабац 1 предводио је у Београду Мирослав Мандић. На полуфиналном турниру Шапчани су у јакој конкуренцији деловали силно. Почео је турнир слављем над екипом Таш 13:2, а потом наставио сигурном победом у дербију против домаћег Партизана 10:5. Другог дана је покушао Бечеј да заустави Шапчане, но као и сви претходници нису имали успеха у том подухвату. Овдашњи млади ватерполисти су славили 17:3 и обезбедили максималан учинак пред финални турнир. Гол разлика уобичајено сјајна 40:10.

Национални тим
Успеси на пољу младих не пролазе незапажено ни од Ватерполо савеза Србије и многи су заузети репрезентативним обавезама. На Европском кадетском првенству у Португалу, боје репрезентације Србије брани Филип Новаковић, млади играч „Шапца“, док је помоћни тренер Немања Личанин.
Међу репрезентативцима до 20 година, своје место су нашли голман Андреј Вукадиновић, откровење претходне сезоне и првотимац који добија све већу прилику Матија Тонковић.
Ватерполо воле и Шапчанке, те је на Првенству Европе за кадеткиње у Мађарској, под државном заставом наступала Сандра Милинковић.


Ривали на финалном турниру биће: Нови Београд, Земун и Војводина. Ове екипе су се за финале избориле у Шапцу, на Градском базену. Они су успешније од Шапца 2, тима предвођен Человским и Бранковићем, који су чинили играчи годину или две млађи од осталих екипа. Земун је био најуспешнији на овом турниру са максималним учинком, Нови Београд има једна, а Војводина два пораза. У борби шест најбољих са водећих позиција стартују Шабац 1 и Земун који преносе максимална четири бода.
Лето за успехе

До сада је врло успешно лето иза шабачких ватерполиста. Годиште 2009. освојило је, после Купа и титулу шампиона Србије за свој узраст, што је друга дупла круна тренутно постојана у витринама клуба када говоримо о млађим категоријама. Годиште 2008. суверено три године валада Србијом, Куп је одбранила почетком пролећа, а сада ће се борити у финалу Првенства током јула.

фото: фб вк шабац


Најмлађи такмичарски погон, 2010. годиште један је од фаворита на завршници лиге за овај узраст. Деца која су начинила сензацију у Купу освојивши четврто место у дуелима са 2009. годиштем, као Шабац 2, сада су суверено изборили финални турнир у Београду, где ће покушати да стигну до победничког пехара.

Преостало је и такмичење 2006. годишта. Момци су изненадили све у Купу освајањем другог места у конкуренцији где је мало ко очекивао успех, а изборили су место иза неприкосновеног Партизана. Медаља на државном за овај узраст била би једнака злату.

Тренутно, само у 2021. ВК „Шабац“ је освојио три злата и једно сребро на националном нивоу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa