Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

КОНФЕРЕНЦИЈА ДУШАНА ТУФЕГЏИЋА, ПОКРЕТ “БУЂЕЊЕ”

Разочаран у старе сараднике

“Моје разочарење је кренуло одмах. Одборничку листу су правила два, три човека. Одборници нису учествовали у кампањи”, рекао је Душан Туфегџић, члан Председништва Покрета “Буђење” на конференцији за медије
Душан Туфегџић, члан Председништва Покрета “Буђење” у петак се, на конференцији за медије, обратио јавности. Говорио је о протесту против “Рио Тинта” који се пре два дана одржао у Шапцу, али и о разлозима због којих је вратио одборнички мандат који је освојио на листи “Шабац је наш - Небојша Зеленовић”.

Туфегџић се осврнуо на коментаре који су се дан након протеста појавили на Фејсбук страницама људи за које је рекао да су их прве позвали да се прикључе протесту.

-То је странка Заједно за Србију. На њиховим страницама јуче је освануло вређане учесника протеста, минимизирање скупа, помињање неких политичара. Када смо им послали захтев, рекли су да неће доћи на протест зато што сам ја позвао Небојшу Зеленови на ТВ дуел. Њима је то важније од тога шта “Рио Тинто” значи за целу Западну Србију. Дан пред протест, када су видели да ће ту бити људи, послали су мејл да желе да учествују и предложили говорника. Истог дана је Зеленовић са ГГ “Смело” у Лозници потписао споразум и рекао да је та ГГ прва у Србији почела да се буни против рудника литијума, што је повредило два удружења из Лознице која су то заиста прва почела. Тако да они нису хтели ни да чују за то да ЗЗС има говорника. После тога нам је остало да их позовемо да пруже подршку потесту, али они нису одговорили на то, навео је Туфегџић.

На другом делу конференције, Туфегџић је навео да је желео да прави нестраначку листу, јер је сматрао да су нови, нестраначки људи једини начин да се победи Српска напредна странка.

-Пред саме изборе молили су ме да не правим нестраначку листу, да се не цепамо. Пошто је већина била за то, ја сам стао на ту листу и кајаћу се док сам жив. Моје разочарење је кренуло одмах. Одборничку листу су правила два, три човека. Одборници нису учествовали у кампањи. Своју кампању сам лично платио, јер туђи новац не бих трошио ни да сам знао одакле је, а поготову ако му не знам порекло. Свађе су биле сталне. Знало се да ће Чоњагић и Пајић издати. Поред све крађе СНС, претњи и уцена, изборе смо изгубили због тога што смо од 106.000 грађана добили 18.000 гласова. Сваки шести је гласао за нашу листу и то је једина истина. Тамо одакле ја долазим био је најбољи резултат од свих села, рекао је Туфегџић.

Такође је навео да је тражио да престане страначко запошљавање, да крену неким трећим путем, да се Небоја Зеленовић у политичком смислу одрекне неких блиских људи.

Туфегџић каже да је велика већина одборника са листе “Шабац је наш” била за то да се присуствује седницама Скупштине, али да је остајало на томе да Зеленовић о томе одлучи.
Рекао је и да су се гласови и одорници куповали и раније, да се и раније запошљавало преко странке, а не на конкурсима.

-Не видим разлику између Заједно за Србију и Српске напредне странке. То је за мене једно исто, рекао је Туфегџић.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa