Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Богатић међу најбољима
ЗАХВАЛНИЦА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Богатић међу најбољима

Општина Богатић добила је захвалницу коју додељује Европска унија, за успешну реализацију програма Exchange 5 у сарадњи са министарствима: Државне управе и локалне самоуправе, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина Србије. Они су заједно реализовали пројекат „Ефикасно управљање јавном својином“. Тим ове локалне самоуправе се нашао међу осам најбољих у Србији.

За општину Богатић, реализација поменутог пројекта је од изузетног значаја, јер захваљујући томе су створени услови за ефикасније управљање јавном имовином.

Непокретности су у законском року уписане у базу Републичке дирекције за имовину. За поједине је процењена тржишна вредност и покренута легализација, кажу у радном тиму ове општине који се бавио реализацијом пројекта.

-Општина сада има комплетну слику о свакој од 6.058 непокретности. Тржишна вредност је утврђена за 100 објеката високоградње и парцела, а у регистар је уписано 2.774. Захваљујући овом пројекту припремљена је пројектно техничка документација за легализацију шест објеката, међу којима су зграда суда и поједине здравствене амбуланте, каже преседник општине Богатић Милан Дамњановић.

На пригодној свечаности, недавно одржаној у Београду захвалницу је примио Матија Миловановић, помоћник председника општине Богатић, а свечаности су између осталих присуствовале Гордана Савић и Далиборка Симић, чланице радног тима ове општине, које су својом активношћу дале значајан допринос успешној реализацији пројекта.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa