Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Златни опанак стигао у мачвански Прњавор

Златни опанак стигао у мачвански Прњавор

На Сабору фолклорних ансамбала, изворног певања, група, оркестара, инструменталиста и демонстратора обичаја Србије “Златни опанак“ 19. по реду, одржаном 4.07.2021. и 10.07.2021. године у Ваљеву, Фолклорни ансамбл Дома културе “Прњавор” освојио је прво место-Златни опанак у категорији први извођачки ансамбл и друго место у категорији народни оркестар. Ова манифестација је једна од највећих фолклорних смотри не само у Србији, већи и у окружењу, а додатну озбиљност и уметнички ниво Сабора чинила је и одабрана стручна комисија-жири у саставу Богданка Ђурић, етнокореолог ( бивша директорка Национлног ансамбла “Коло”), др Димитрије Големовић, истакнути српски етномузиколог, композитор и професор универзитета и Горан Митровић, првак ансамбла “Коло”.

Ансамбл је на фестивалу извео “Игре из околине Лесковца” у кореографији Милана Вујновића, уметнички рукводилац Милош Симић, шеф народног оркестра Владимир Боровић.

- Потрудили смо се да овој великој манифестацији прикажемо што боље наш ансамбл, што је жири одмах и препознао и наградио. Игре из околине Лесковца дочаране су на сцени како технички, тако и стилски из области из које и потичу. Играчки ансамбл је то аутентично и приказао на сцени, што мене као уметничког руководиоца посебно радује, јер су извођачи испоштовали све што сам од њих тражио, што је на крају резултирало овом великом победом - рекао је Милош Симић, уметнички руководилац ансамбла.

- Поносан сам на све чланове, наша жеља је остварена. Трудом, вољом, радом, борбеношћу и напором смо освојили ова два значајна трофеја, која су још једном показала и доказала професионални и одговорни однос према раду и деловању које се спроводи у Дому културе “Прњавор”, јавној установи културе града Шапца. Такође наглашавам, ово значајно признање нам је и подстицај за даљи рад али и обавеза да Дом културе “Прњавор”, као и општину Шабац, представља у најбољем светлу и на осталим пољима културе која се негују у нашој установи- истакао је Марио Максимовић, в.д. директора Дома културе “Прњавор”.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa