Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ САСТАО СЕ СА ПРОФ. ДР НЕБОЈШОМ КНЕЖЕВИЋЕМ

ЖЕЛИМ ДА ПОМОГНЕМ ШАПЦУ

Искрено се надам да ће што више медицинских радника остати у Шапцу и пружати помоћ својим суграђанима. Желим да помогнем Шапцу и Србији, колико је у мојој моћи. Изузетно сам захвалан на свом школовању у Србији и имам потребу да се одужим овој држави колико могу”
Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано је угостио проф. др Небојшу Кнежевића, једног од Шапчана на које смо поносни.

- Као градоначелнику и неком коме је здравље суграђана на првом месту, било је задовољство разговарати и чути искуства проф. др Небојше Кнежевића. Долазак светски цењених лекара у Шабац веома је важан због размене искустава са нашим стручњацима. То је прилика да чујемо на који начин лекари широм света воде рачуна о здрављу грађана, да неке од њихових метода које су се показале као успешне, применимо и у нашем здравственом систему”, рекао је градоначелник Пајић и додао да ће се трудити да се побољшају услови како за здравствене раднике и грађане - Желимо да наше лекаре задржимо у граду и да наши суграђани имају најбољу могућу здравствену заштиту.

Проф. др Кнежевић рекао је да је срећан што је у свом родном граду и и што је упознао руководство града Шапца и људе који се баве здравством у овом граду.

Проф. др Небојша Кнежевић специјалиста је анестезије и субспецијалиста терапије бола.
Последњих шест година ради у Advocate Illinois Masonic Medical Center, где је на позицији шефа за науку и едукацију на Катедри за анестезију. Шеф је и Центра за клиничке студије у којима испитује лекове за терапију различитих врста болова. Његова ужа област истраживање је терапија бола у леђима из које има значајне резултате признате у целом свету.
Добитник је бројних признања.


- Било ми је драго да чујем планове за улагања у шабачку болницу, као и за унапређење здравственог система и могућност пружања бољих услуга пацијентима, као и за побољшавање услуга рада за колеге лекаре и остало медицинско особље. Искрено се надам да ће што више медицинских радника остати у Шапцу и пружати помоћ својим суграђанима. Желим да помогнем Шапцу и Србији, колико је у мојој моћи. Изузетно сам захвалан на свом школовању у Србији и имам потребу да се одужим овој држави колико могу”, рекао је проф.др Кнежевић.

Састанку су присуствовали и доктор Слободан Поповић, директор Опште болнице ,,Лаза К. Лазаревић” у Шапцу и докторка Јелена Викић, члан Градског већа за здравство.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa