Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ ДЕОНИЦЕ ПУТА У МАОВИМА

НЕ ЗАБОРАВЉАМО НИЈЕДНО СЕЛО

У среду су започети радови на асфалтирању пута у Маовима дужине 2.700 метара. Почетак радова обишао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

- Кренули смо у реализацију овог пројекта вредности 57 милиона динара из државног буџета. Првих 2,7 километара завршавамо у наредна два дана и крећемо даље. Укупно ће око шест километара бити урађено на деоници Јевремовац-Маови-Богосавац. Стварамо услове да млади остану на селу, да омогућимо нашим пољопривредним произвођачима брже и квалитетније пословање. Неколико великих газдинстава на овом потезу, од којих и фарма говеда која је једна од највећих произвођача млека у Србији, имали су путну инфраструктуру која није одговоарала њиховим потребама. Држава је ту да омогући пристојне услове живота и рада на селу. Реализујемо оно што смо обећали и ове летње месеце ћемо искористити да урадимо све што је у нашој моћи да наши суграђани имају што квалитетнији живот, истакао је градоначелник Пајић и додао да се радове започете у Поцерини настављају у Мачви и Посавотамнави - Нећемо заборавити ниједно село, само је потребно мало стрпљења. Ово је прва година власти СНС у граду Шапцу. Грађани су нам дали шансу, сигуран сам да ће бити пријатно изненађени испуњеним обећањима.

У Маовима има око 180 активних домаћинстава, од којих је између 35 и 40 на деоници која се асфалтира, 3 километра од центра.

- Ово је велики дан за Месну заједницу Маови, која се бави сточарством и која је по броју становника и броју грла стоке вероватно међу првима у Србији. Ово значи останак младих на селу зато што ће на овај начин бити омогућен прилаз газдинстивма и њивама. Председник Србије и локална самоуправа препознали су проблем и испунили дато обећање, рекао је Драган Марјановић, потпредседник Месне заједнице Маови.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa