Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Шабац домаћин Појединачног првенства у боксу

Спектакл после три деценије

Појединачно првенство у Шапцу је увертира и најважнија припрема за Светско првенство у боксу у Београду. Повратак шабачког бокса на велика врата. Улагање у будуће генерације и шампионе. Подршка Града, Боксерског савеза Србије, Војвођанског боксерског савеза. БК „Мачва“ поново део суперлиге
Након више од три деценије Шабац ће бити домаћин Појединачног првенства у боксу од 22. до 26. септембра, саопштено је након састанка градског руководства са представницима Боксерског савеза, БК „Мачва“ и Војвођанског боксерског савеза.

-Окупићемо највећа имена домаћег бокса као домаћини значајног првенства, што ће бити и посебна промоција пред Светско првенство које нас очекује у октобру. Надам се да ће наши такмичари имати запажене резултате на Државном првенству и да ћемо добити кандидате за Светско - рекао је градоначелник др Александар Пајић напомињући да је Шабац град спорта и да ће пружати подршку развоју спорта како би младе генерације одрастале здраво и постале нови шампиони за понос.

-Намера нам је да оне спортове који су били запостављени и где се није стручно и квалитетно радило подигнемо на један виши ниво. Жеља нам је да бокс поново има поклонике као у најбољим данима када смо били шампиони. Наша настојања усмерена су ка деци, њиховом укључивању у бокс, те су и наши разговори са господином Боровчанином једним делом усмерени ка тој теми.

Председник Ненад Боровчанин истакао је да Шабац види као плодно тле за спортисте, са посебним акцентом на боксере и клуб као што је БК „Мачва“

-Велика имена потекла су из „Мачве“. То је клуб који је далеко познат клуб не само у Србији, већ и некадашњој Југославији. Појединачно првенство у Шапцу је увертира и најважнија припрема за Светско првенство у боксу које ће бити одржано у Београду, од 26. октобра до 6. новембра. Председник организационог одбора је председник Републике Србије Александар Вучић који ће бити почасни гост на националном шампионату. У Шапцу ћемо добити репрезентативце који ће нас представљати на Светском првенству. Сви мечеви биће доступни на Арени како би цео регион могао да ужива у спектаклу и призорима из шабачког ринга као посебној промоцији племените вештине - истакао је Боровчанин захваливши се граду и градском руководству на организацији догађаја.

-Првенство ће финансирати Град Шабац и Боксерски савез, док је организациони део поверен БК „Мачва“. Важно је да напоменемо да ће нов боксерски ринг након првенства остати у граду. „Мачва“ ће се вратити у суперлигу. Постигнут је договор око додатног финансирања и подршке клубу.

Улагање у подмладак значајан је сегмент будућности шабачког бокса, те ће фокус „Мачве“ бити рад са младима уз сениоре.

-Успостављен је договор са Савезом да се покрене школа спорта која ће бити бесплатна. Намењена је деци најмлађег узраста како би начинили прве боксерске кораке. Наш циљ је да се омасови овај спорт и буде на завидном нивоу. Заинтересованост деце је велика, сала је пуна. Већ имамо шест регистрованих момака и потенцијално још толико. Морам да истакнем да смо презадовољни и да нам подршка Града, Савеза веома значи - каже директор БК „Мачва“ Бранислав Јовичић и додаје да је част и привилегија бити домаћин првенства.

Подршка стиже и од Војвођанског боксерског савеза који ће својим искуством помоћи у тренерском делу.
-Ми ћемо пружити сву логистику за развој школе бокса, те очекујем да ће колеге ускоро покренути бесплатну школу за најмлађе. Ми ћемо им помоћи тако што ћемо им послати кубанског тренера који ће месец дана бити подршка - додао је Жељко Мрдаковић потпредседник Војвођанског боксерског савеза.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa