Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Слава прослављена  уз песму и игру
Петровдански дани у Владимирцимa

Слава прослављена уз песму и игру

Петровдански дани су почели спортским такмичењима. Турнир у малом фудбалу трајао је пуну седмицу, а победу је однела екипа из Лојаница. Деца Предшколске установе „Сунцокрети“ Владимирци надметала се у вештини вожње бицикала, а најуспешнији су добили пригодне поклоне. Посебна атракција вечери била је огледање снага родитеља у надвлачењу конопца. У конкуренцији више екида и веома неизвесној борби победу је однела екипа из Дебрца
Крсна слава општине Владимирци и Црквене општине Владимирци прослављена је пригодно традицији у храму светих апостола Петра и Павла свечаном литургијом и сечењем славског колача.

Петровдански дани су почели спортским такмичењима. Турнир у малом фудбалу трајао је пуну седмицу, а победу је однела екипа из Лојаница. Деца Предшколске установе „Сунцокрети“ Владимирци надметала се у вештини вожње бицикала, а најуспешнији су добили пригодне поклоне. Посебна атракција вечери била је огледање снага родитеља у надвлачењу конопца. У конкуренцији више екида и веома неизвесној борби победу је однела екипа из Дебрца.

Прилику да своје умеће покажу имали су и мајстори игре на 64 поља, учешће је узело 28 играча, а победу је однео Драшко Бегуш из Шапца.

Петровданске дане је обележило вече песме игре и ведрог расположења. Наступили су млади из КУД-а Крајине, Бановаца, Мачве и узорног домаћина фолклорне секције Библиотеке „Диша Атић“ из Владимираца.



Предходно скуп је отворио Председник општине Владимирци Горан Зарић, изразивши задовољство што су организовани ови дани, и што су учешће узели Срби из региона, пожелевши да то пређе у традицију.
Председник Савеза срба из региона и Народни посланик Миодраг Линта био је видно одушевљен скупом. Истакао је да предвођени својом црквом можемо сачувати српски дух и традицију у добром делу поштујући оно што је урадила општина Владимирци која је прихватила више од 3000 ратом погођених грађана, а удомила око 1000.

Певало се и играло, а учешће је узео и књижевник бивши Министар културе Републике Српске Крајине Мићо Јелић Грновић пригодном беседом.

А да вече остане за незаборав побринуо се трубачки оркестар Марка Глигоријевића из Бајине Баште, победник Гуче из 2018. године.

И уочи Петровдана виђен је културно уметнички програм, у храму и порти пригодна служба и духовни програм, а паљење лила испред порте пренело се на улице варошице.
Судећи по свему виђеном Петровдански дани заслужују најбољу оцену.
С.К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa