Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
ФК “РАДНИЧКИ” ПРВАК МЕЂУОПШТИНСКЕ ЛИГЕ

Коначно виши ранг такмичења

После скоро једне деценије ФК “Раднички” успео је да се врати у Окружну лигу из које је испао 2012.године. Овогодишњу сезону фудбалери најстаријег спортског друштва у тамнавској вароши завршили су као победници, на првом месту у Међуопштинској лиги и успели да се пласирају у виши ранг такмичења.

–Давне 1999.године је задњи пут наш клуб био првак једног фудбалског такмичења и услед бомбардовања смо ушли у Српску лигу. У сезони 2009/2010 испадамо из тадашње Зоне “Дрина” и тада креће суноврат клуба. Три сезоне смо играли у Мачванској Окружној лиги и онда се опет дешава испадање и почиње вишегодишње таворење у Међуопштинској лиги. Међутим, надамо се да је све то иза нас и верујемо у нову, лепшу будућност- поручују из клуба.

Чини се да је група ентузијаста, младих људи, некадашњих играча, на челу са председником Немањом Петровићем, унела нову енергију, вратила веру и успела да направи одличан резултат.

–Пробали смо да још у току јесењег дела првенства преокренемо ствари али нисмо успели. Ипак, нисмо одустајали него смо паузу искористили да направимо стратегију, видимо какви су изазови пред нама, појачали смо играчки кадар и то се најбоље видело по томе што смо постигли 44 а примили само осам голова- подсећа Петровић и најављује озбиљан рад у новом рангу такмичења како би се избегле евентуалне непријатности и постигла резултатска стабилност.

–Трудићемо се да задржимо постојеће играче али и доведемо нова појачања. Осим стварања квалитетног тима веома нам је важна и инфраструктура. Имамо урађен пројекат чијом реализацијом бисмо решили питање свлачионица, осветљења, клупског ресторана, терасе и свега онога што је важно да један стадион поседује- открива председник “Радничког” и додаје да ће клуб потражити помоћ где год буде неопходно како би реализовао овај пројекат и испунио своје циљеве.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa