Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАН ПЕТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

Петнаестогодишњем Алекси и Eiskonigu трка дан

Петнаестогодишњи Алекса Станаревић на “Eiskonig” победник трке дана “Меморијал Стефана Пауновића”. Пети тркачки дан, други на ком је било дозвољено присуство публике, отворио је “Меморијал Луке Лазаревића”. Трку на 1,200 метара освојио је Yabayabadoo. “Коњички клуб “Џокеј клуб Шабац” се труди да сваког тркачког дана створи што боље услове и атмосферу за одржавање трка” рекао је председник Коњичког клуба “Чокеј клуб Шабац” др Александар Перановић
Петнаестогодишњи Алекса Станаревић на “Eiskonig” победник је трке дана “Меморијал Стефана Пауновића”, петог тркачког дана на Шабачком хиподрому, одржаног у недељу. Након драматичне завршнице, на другом месту је остала Анђелика, Џенана Шаботића, са Кристијаном Гнесијем у седлу, треће место је заузео Lord Lou Вање Дабић, са јахачем Балушијем, док је четврти стигао Алисо КК “Крајишник” са џокејом Алексом Шашић.

-Моја пета трка и пета победа, на мом коњу ког јашем већ две године. Добио сам га од стрица за рођендан. Имамо и грло Wolf, које је исто код нас у тренинг и освојио је прво место у Београду прошле недеље. Надамо се да ћемо имати још много успеха, рекао је Алекса.

У сусрет Шабачким коњичким свечаностима
Следећи сурети на Шабачком хиподрому су Шабачке коњичке свечаности 24. и 25. јула. Тада ће се одржати и Шабачки дерби, који је био планиран за пети тркачки дан, али је одложен. Најважнија галопска трка у Србији, Меморијал Краља Александра трчаће се у недељу.
Поред трка посетиоци ће моћи да уживају и у пропратним садржајима на које су већ навикли. Биће ту фијакера, дама у шеширима, Базар старих и уметничких заната и још много интересантних дешавања.
-Традиција је на нашој страни. Овде је историја, култура. Имаћемо два јака тркачка дана, са пропратним седржајем. Субота је резервисана за Шабачки дерби, а недеља за Меморијал Краља Александра. То је најзначајнији коњички викенд у Србији у овој години. Идеја Управног одобра је да вратимо стару славу галопа и коњичког спорта у Шабац. Верујем да ћемо у наредном периоду имати све боље тркачке дане, рекао је др Александар Перановић и позвао све љубитеље коњичког спорта да за 10 дана буду на Шабачком хиподрому и не пропусте најважније дешавање, када је галопски коњички спорт у питању, у Србији.


Породица Пауновић обезбедила је пехаре за четири првопласирана грла. Колико је трка била неизвесна и узбудљива говори и чињеница да је Алексиној мајци позлило, па је Хитна помоћ морала да интервенише.
Пети тркачки дан, други на ком је било дозвољено присуство публике, отворио је “Меморијал Луке Лазаревића”. Трку на 1,200 метара освојио је Yabayabadoo, штале “Милић, са Гораном Мешетовићем у седлу. Другу је био Colorado, Александре Деспотовић, са јахачем Љубомировићем, трећа Анкара, Адамовића са Сакићем и четври Arlington Boy, Дејана Вујичића са џокејом Кристијаном Гнесијем. Сва грла, сем првопласираног, тренира Бојан Шендековић.

др александар перановић, директор хиподрома, Фото: Глас Подриња


Другу трку “Петровдан” трчало је 11 грла. Прво место освијила је Red Women, Џанка Бјелака , са Мешетовићем. Други је био Калипсо, Павловића, са џокејом Жељком Илићем, трећи Валентин, Саше Марковић са Милојевићем, а четврти Sumy Ramis АД “Зобнатица” ког је јахао Милан Конкољ.
Трку “ЈКП Стари град Шабац” освојио је Iron Boy, у власништву Крајчиновића, са Жељком Илићем у седлу. Други је био Waslawi штале “Шендековић” са Сашом Глоговцем, трећи Torino Hill Ашковића, а четврти Jerry Beast Јоване и Катарине Милошевић, са џокејом Гораном Мешетовићем.

Трка “ЈКП Водовод Шабац” трчана је на 1.600 метара. Прво место освојио је Magic Lute, Зијада

Тахировића са џокејом Гораном Мешетовићем, други је био Border War Саше Марковић са Милојевићем у седлу, трећи Огон, истоимене штале, ког је јахао Алекса Шашић, а четврти Magistztrat Скрљеља, са Сашом Глоговцем.

Овај тркачки дан затворио је “Меморијал Раденко Глигорић Раде” на 2.200 метара. Први је кроз циљ прошао Near Poetса Миланом Конкољем, власништво “Интергаја”. Други је био Koln КК “РС” са Сашом Глоговцем, трећи Nasrani Браће Хаџић са Жељком Илић, док је четврто место заузео Show Noverre, власништво “San Roccco Team”-а са џокејом Гораном Мешетовићем.

алекса станаревић, победник трке дана, Фото: Глас Подриња


-Коњички клуб “Џокеј клуб Шабац” се труди да сваког тркачког дана створи што боље услове и атмосферу за одржавање трка. Задовољни смо посетом, с обзиром да је финале “Вимблдона”, као и финале Европског првенства у фудбалу, рекао је председник Коњичког клуба “Чокеј клуб Шабац” др Александар Перановић.

Публику су петог тркачког дана дочекале комплетно реконстурисане трибине, са свим промењеним даскама, чиме је знатно повећана безбедност.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa