Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
Купање за 200 динара
ТОПЛА ВОДА У АТАРУ БОГАТИЋА ЖИВА ЗГОДА

Купање за 200 динара

Домишљати домаћини термалну воду са оближњег изворишта усмерили у канал који пролази кроз њихово имање. „Јокин граб“, после две деценије је пријатно место за освежење и јефтин одмор у раскошној природи, а неки посетиоци коментаришу да је вода лековита
Не „пршти“ од луксуза али јесте пријатно купање у каналу пуном термалне воде, одмор и разонода у дебелој хладовини коју праве рскошне крошње старих стабала. Бања у сред пространог атара мачванског, окружена њивама под кукурузом и тек овршеном пшеницом. Назвали су је „Јокин граб“.
Географски припада Богатићу. Од центра ове мачванске варошице, некадашњег средишта Среза мачванског, удаљена је свега четири километра. Одавде није далеко ни Београд. Ради се о свега стотину километара.

Улазница је свега 200 динара. Вода у каналу, који је у првом делу поплочан, а мало даље без тога, пријатна је за купање, лети и зими. Купача је ипак више лети. Долазе са свију страна. Највише је старијих из Шапца и Сремске Митровице.

Помињани канал пролази кроз имање породице Пршић из Богатића. Домишљати и вредни људи, пре око две деценије усмерили су термалну воду са оближње бушотине, направљене у оквиру истраживања налазишта топле воде у Мачви у канал који пролази њиховим имањем. Канал је уређен у купалиште, а вода је температуре око 40 степени Целзијуса. Неки корисници су је прогласили лековитом. Причају да су појединци слабијег вида, јасније прогледали, док су други из инвалидских колица проходали. То званично никада није потврђено, нити је икада рађено научно истраживање, које би потврдило или демантовало здравствене или неке друге моћи ове воде.

Ту су временом „никле“ и кабине за пресвлачење. У хладовини, се налази доста дрвених столова. Храна је кажу јефтина и типична мачванска. Исти случај је са расхлађеним пићем.
Све у свему пријатан кутак за опуштање и одмор.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa