Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
шампиони! фото: вк шабац

шампиони! фото: вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2008.

НЕПОБЕДИВИ ОПЕТ НА ВРХУ

Трећа узастопна титула шампиона Србије, још једна дупла круна и још један циклус са максималним учинком од квалификација до финала. Личанин и Мандић предводили екипу. Три меча донела три сигурна тријумфа Шапчанима
Млади шабачки ватерполисти рођени 2008. године имају све предиспозиције да (п)остану велики шампиони и у најстаријим категоријама, а већ су у ватерполо јавности познати и препознати широм Србије. Ни највећи љубитељи такмичења млађих категорија не памте овакву доминацију једна екипе као што то чине играчи „Шапца“ у протекле три године, односно од првих такмичарских мечева у каријерама. Једноставно, ови момци су непобедиви. Предводе их Немања Личанин и Мирослав Мандић.
Не само да освајају трофеје, не само да имају максималан учинак, већ толико доминирају у сваком сегменту игре да изгледају недодирљиво за све. После освојеног Купа почетком ове године, сезону су заокружили шампионском титулом у Новом Саду и то кроз три убедљиве (а како другачије) победе.

Почело је победом над Новим Београдом 14:2, вршаци из домаће Војводине савладани су 13:6, да би на концу титула била потврђена у мечу против Земуна где је Шабац славио резултатом 16:6. Био је то дерби два тима која су из својих полуфиналних група на финалне окршаје донели максималан бодовни учинак. На коначној табели Шапчани су постали шампиони са 15 бодова, пет више од другопласираног Земуна и трећепласираног Партизана. Следе потом: Таш, Нови Београд и Војводина.

Прво такмичење Шапчани су имали 2019. године и не знају за пораз, а представљају прву генерацију која је могла да започне тренажни процес у иделно време (седам година), од првог дана на Градском базену.

-Тренирамо напорно и они су тај принцип усвојили, али инсистирамо да буду прави репрезенти клуба и ван базена, да буду добри ђаци, дечаци, касније момци на месту и желимо да све генерације које поникну код нас буду такве. Инсистриамо на тимској игри, без ослањања на једног играча. Ово су млади момци који су научили да пливају код нас, кроз бесплатну обуку, заволели су базен и остали да тренирају ватерполо. Имају потенцијал за највише домете, дисциплину и жељу и уз добар тренинг, посвећеност и малу дозу среће већина може остварити вредне каријере – рекао је тренер Немања Личанин о принципима рада у клубу после освајања Купа у марту текуће године.

Пут до финала води кроз четири фазе такмичења. Најпре се надмећу тимови у полуфиналу регионалног нивоа, потом следи финални испит региона, да би најуспешнији изборили место на полуфиналним турнирима државног нивоа. На финалу државе места има за шест екипа.

Као и у претходним циклусима, Шабац се издвојио у односу на друге клубове тако што је пријавио чак три екипе. Наступали су Шабац 1, актуелни победник, Шабац 2 и Сава, екипе сачињене махом од млађих играча. Шабац 2 је успео да се квалификује за полуфинале државе, а вреди подсетити да је у Куп циклусу, Шабац два освојио четврто место, а Шабац 1, наравно, прво.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa