Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
треће место србији: фото РСС

треће место србији: фото РСС

РУКОМЕТ: ЕП ЗА ЈУНИОРКЕ

Бронза за Србију, трофеј за Лану

У глобалу успешан учинак и жал за Литванијом. Једине које су поразиле шампиона Европе. Појединачно признање Лани Мијаиловић. Три Шапчанке важну улогу, два пута најбоље на мечу
Младе рукометашице Србије, јуниорске репрезентативке, из Италије су донеле бронзано одличје, звање трећих у Европи у Б дивизији, али носе и жал, јер су квалитетом и игром заслужиле вероватно и златну медаљу. Уколико се померимо из зоне субјективног, можемо се везати за објективну чињеницу да су оне доживеле један пораз у пет мечева, да ниједна екипа није без пораза, те да су успеле савладати домаћина и каснијег шампиона Италију. У глобалу посматрано, једна лоша завршница стајала их је јединог пораза и то од екипе која сигурно није квалитетнија.

Надигравши Италију у последњем колу групне фазе 26:25 обезбедиле су себи прву позицију и наизглед лакшег ривала у полуфиналу. Чекала их је Литванија. Иако су већи део утакмице биле у предности, грешке и пад концентрације у последњем кварталу омогућио је Литванкама преокрет и победу за финале 24:23. Овај резултат је срушио и сан о наступу Србије у А дивизији наредног циклуса. Другопласирани је савладао првопласираног и у другом полуфиналу, те је и у мечу за треће место долазио тежак такмац Шпањолке. У за многе најтежем мечу, оном за треће место Србија је надиграла Шпанију 23:22 и заслужила бронзу.

а. мијаиловић(фото РСС)


Важан део екипе тренера Драгана Маркова биле су три Шапчанке, чланице Медицинара стасале у клупској школи. Лана Мијаиловић постигла је укупно 13 голова на пет мечева, посебно се истакла у дуелу против Бугарске када је проглашена играчем утакмице, а на крају је учинком завредела и вредно признање најбољег левог бека Европског шампионата.

-Најпре бих честитала мојој екипи на труду, залагању, борби, али остаје горак укус неоствареног примарног циља. Сигурна сам да нам је место било у финалу, али је пресудило јако слабих десет минута у којима смо грешили, промашивали зицере и на крају поражени. Тешко је, али и то је део спорта и стасавања. Јако је болео пораз од Литваније, те ми је драго да смо успели против Шпаније да се подигнемо и победимо – истиче Лана Мијаиловић.

На листи стрелаца Србије се издвојила капитен Медицинара Уна Обреновић са чак 31 постигнутим голом у пет дуела, а осим водећег учинка у мечевима против Турске и Литваније, против Турске је понела и признање најбоље рукометашице на мечу.

Уз две алтернативе на бековској позицији, шабачка рукометна школа је дала и опцију на позицији пивотмена. Тамара Којић је водила тешку борбу на црти са ривалкама, само на једном мечу се није уписала међу стрелце, а исткла се игром у одбрани.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa