Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ЗА ВИКЕНД ОДРЖАН 16. МОТО СКУП У ОРГАНИЗАЦИЈИ МК “ЧИВИЈА”

Љубав јача од кише

Четрдесетосам бакљи, за четрдесетосам година живота Дејана Исаковића Босанца, обасјало је у суботу небо изнад Шабачког хиподрома, док је више од 1.000 људи, заједно са Исаком Шабановићем, певало стихове песме „Босном бехар пробехарао“. Био је овај меморијални Мото скуп другачији од свих претходних које је „Чивија“ организовала. Није без Босанца био исти, а и време је то одражавало. Ипак, љубитељима мотора, рок музике и пријатељима „Чивије“ киша није сметала да и ове године посете, по оцени многих, најбољи мото скуп у земљи.

"Глас Подриња"


Концертима против лошег времена
Огромна количина кише, која се у петак поподне обрушила на Шабац, претила је да откаже концерт Забрањеног пушења. Стала је таман на време да се окупи више стотина људи како би у глас певали песме легендарне Сарајевске групе.
Дефиле мотора кроз град, који је планиран за суботу, је отказан. Организатори нису желели да, услед мокрих коловоза, буде угрожена безбедност учесника.
Пљусак који је пао у суботу поподне био је тек нешто мало мањег интензитета од оног претходног дана. То није спречило велики број посетилаца да се на Хиподрому окупе и пре времена предвиђеног за концерте. Неки су склониште од кише пронашли под сунцобранима и шатором, док другима време уопште није сметало.
На бину је прво изашла шабачка група Предигра, која већ традиционално наступа на „Чивијиним“ Мото скуповима. Публика се уз домаће и стране рок хитове загрејала за централни концерт прве рокенрол Звезде Гранда Исака Шабановића. Само његово појављивање на Хиподрому изазвало је одушевљене обожавалаца, а посебно деце. Стрпљиво се фотографисао са свима који су то желели и на бину изашао тачно на време. Упалиле су се бакље и почела је музика. Тренуци који су уследили оставили су без даха и оне који Босанца нису познавали.

"Глас Подриња"


Инострани гости нису изостали
Гости су дошли из бивше Југославије, али и из Немачке, Аустрије... Они који нису могли моторима, дошли су аутомобилима.
Мото клуб „Ил парадизо“ из Источног Сарајева сваке године има представнике на Скупу у Шапцу. Овог пута дошло их само тројица, али за њих је најважније било да испоштују организаторе.
-Долазимо на све скупове које је „Чивија“ до сада организовала. То су наши пријатељи и увек ћемо их испоштовати и по оваквом времену. Киша је падала, али нам то није много сметало. Чланови смо Мото асоцијације Србије и идемо и на друге скупове у Србије, а Скуп у Шапцу је увек један од најбољих. Наравно, доћи ћемо и следеће године, надамо се у већем броју, каже Веселин Сушић из Источног Сарајева.
На Скуп не долазе само чланови клубова него и самостални возачи мотора. Митхад Бијељић из Живиница последњих неколико година долази редовно у Шабац.
-Дошли смо нас двојица. Киша нам није сметала јер смо овог пута дошли аутомобилом. Долазимо и на друге Скупове у Србији, али овај у Шапцу не можемо да упоредимо ни са једним, јер су овде најбољи људи, каже Митхад Бијељић.

"Глас Подриња"


Гости из Минхена такође су дошли аутомобилима. Први пут су били на Скупу у Шапцу, а упркос лошем времену и слабијој посећености, утисци су такви да ће сигурно доћи и следећи пут.
-Први пут сам дошао у Шабац. Чуо сам да је добра моторијада и искористио сам одмор да дођем. Поред кише имали смо и пех да нам се један мотор покварио па смо дошли аутом. За мене је сваки мото скуп добар. Имамо добре пријатеље из Шапца и овде су нас дочекали перфектно. Сваки викенд смо на путу и на неком скупу, а у Шабац ћемо сигурно доћи и следече године, истиче Енес Велагић, члан клуба МЦ „Стара гарда“ Минхен.
Бајкери из Хамбурга такође су дошли аутомобилима.
-Четврти пут смо на моторијади у Шапцу. Овде је „прва лига“. Дружење и екипа су из снова. Желели смо да увеличамо овај догађај. Надамо се да ће следеће године бити много више људи и да ћемо се окупити без страха од короне. Где год дођемо, ако је добро друштво лепо је, каже Алин Сатко Бијели из Мото клуба „Балкан бајкер“ из Хамбурга.
Четврти пут су у Шапцу и мотористи из Травника, али их са Шапчанима везује много дуже пријатељство.
-Бајкери из „Чивије“ су нам велики и драги пријатељи. За мене и моје друштво Скуп у Шапцу је најбољи у Србији. Киша не може ништа да нам поквари. Своје пријатеље ћемо увек подржати. Тако ће бити и следеће године, а надамо се да ћемо доћи у доста већем броју, наводи Милан Перушић, МК „Ол таун“ из Травника.

"Глас Подриња"


Мања посећеност, али ниво одржан
Током оба дана Скупа кроз капије Хиподрома прошло је око 3.000 људи. Као и свих претходних година и овај Мото скуп је прошао без иједног инцидента.
-Време је утицало на то да посета буде мања, како моториста са стране тако и Шапчана који су дошли као посетиоци. Поред тога, био је потреба и PCR тест за госте из иностранства, па је и то утицало масовност. Упркос свему, дошли су нам наши пријатељи из иностранства. Неку долазе већ дуже година, а неки су били присутни први пут. Концерти су одржани и све је било на нивоу на ком су наши гости и навикли да буде. Извињавамо се Шапчанима што није било дефилеа мотора, који грађани много воле. Поједине улице су биле под водом и нисмо желели да буде угрожена безбедност било кога од учесника, наводи Александар Маџаревић Салер, председник МК „Чивија“.
Скуп је организован под покровитељством Града Шапца и Туристичке организације Шабац.
Интервује са Давором Сучићем, познатијим као Сејо Сексон, фронтменом Забрањеног пушења и Исаком Шабановићем можете прочитати у наредном бројевима “Гласа Подриња”.
М.Мијаиловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa