Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
55. ОКТОБАРСКИ САЛОН

ТРАДИЦИОНАЛНО И МОДЕРНО

Вечерас, у 19 часова и 30 минута у Народном музеју у Шапцу биће отворен 55. октобарски салон. На традиционалној изложби биће приказано 82 рада од 77 уметника
Од 175 радова од 125 уметника, колико се одазвало на конкурс 55. октобарског салона у Шапцу, трочлани жири у саставу сликарка Симонида Радоњић, председница, и чланови Слободан Пеладић председник УЛСШ, и Татјана Марковић виши кустос шабачког Народног музеја, за излагање је одабрао 82 рада од 77 уметника.
- Осим селекција радова, жири је доделио и традиционалне салонске награде за слику, скулптуру, графику и награду за младог аутора Игор Белохлавек. Овогодишње признање нашег салона за сликарство припало је Маји Ердељан, уметници која негује модеран, неконвенционална приступ слици, специфичан по поигравању комплементарних односа црвене и зелене, преточене у складан однос. Експресивност и снажан осећај за боју доприносе динамици и особеном лирском изразу слике. Награда у области графике, припала је Ранки Лучић Јанковић, која је дуги низ година присутна на домаћој и међународној уметничкој сцени. Своје уметничке визије материјализује најчешће у техници суве игле, а вештим преклапањем црвене и црне постиже динамичност у структури цртежа награђене графике.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa