Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

У току редовни и ванредни радови

Реконструкција путева у Поцерини

Радови се настављају на територији града, а осим Криваје, ради се у још 6 села Поцерине. Подједнако је битан сваки становник и сваки житељ сеоских месних заједница. Шљунчење путева који дуго година нису одржавани
Пут у Криваји, на који је невреме које је погодило наш град оставило велике последице, реконструисан је.

Заменик градоначелника Блажа Кнежевић рекао је да се радови настављају на територији града, а осим Криваје, ради се у још 6 села Поцерине

- Раде се редовни али и ванредни радови. Нажалост, имали смо тешке временске непогоде али се све то санира и оно што је битно, грађани су схватили да у новој Градској власти имају одличног партнера који разуме ситуацију на селу. Видели смо колико година ништа није рађено – и додао да је Градска управа схватила проблеме, а путеве који нису били проходни реконстрисала је.
Истакао је, такође, да се води кампања против нове градске власти

-Бивше руководство иде по теренима и снима управо оно што они нису радили годинама, почев од путева, депонија, а што ће нова градска власт са новим руководством и пројектима санирати у наредном периоду.

В.д. директора ЈП „Инфраструктура“ Милица Павловић објаснила је да је подједнако битан сваки становник и сваки житељ сеоских месних заједница.

-Стављамо акценат на њих с обзиром да су деценијама били запостављани и да су се третирали као грађани другог реда.

Додала је да су започета редовна одржавања путева, где су постојали дугогодишњи проблеми а мештани нису могли несметано да стигну до својих домова.

-Кренули смо и са шљунчењем путева који такође дуго година нису одржавани. Омело нас је невреме које се догодило у протеклих десетак дана. Тло је брдовито и захтевало је озбиљније радове.
Невременом су захваћена бројна села – Криваја, Букор, Метлић, Горња и Доња Румска, Синошевић, а све је санирано у рекордном року.

Одборник у Скупштини града Шапца Марко Тодоровић каже да најбоље познаје проблеме са којима се сусрећу становници ових села.

-Захвалио бих се Градској управи и Јавном предузећу „Инфраструктура“. Врло брзо су нам изашли у сусрет и помогли нам да санирамо путеве од последица невремена које се догодило током јула месеца.
Напоменуо је да је највећи проблем постојао у Месној заједници Букор, где је постојало неколико путева који су били тешко проходни чак и за тракторску механизацију. Ту се налази 20 кућа до којих се аутомобилима није могло доћи.

-Код нас су путеви били у хаотичном стању и нико није обраћао пажњу на њих. На путевима су постојали кратери преко којих се тешко пролазило чак и са тракторима, а након невремена, све је однето – напоменио је председник Месне заједнице Криваја Милован Марковић.

У Месној заједници Синошевић у рекордном року, за 24 сата, све је санирано и реконструисано.

-Код нас су скоро сви проблеми решени, све мале су асфалтиране, осим једне која је остала за касније. Захваљујем се новој градској власти која је поштено радила свој посао – истакао је повереник Месне заједнице Синошевић Никола Дамјановић.

Невреме није заобишло ни Месну заједницу Двориште, где је однело два пута

-Захвалан сам на брзој реакцији. Одувек смо имали проблем са пошљунченим путевима јер чим се догоди невреме, пут нестане. У року од два сата све је било санирано. До сада смо били запостављани, али захваљујући новој власти коначно су и наши захтеви испуњени. – напоменуо је председник месне заједнице Двориште Живан Марић.

Задовољни су и мештани Доње Румске..

-Имали смо путеве којима нисмо могли да пролазимо ни са бициклима. Претходна власт је започела радове али их није завришила до краја. Нико не зна зашто. Садашња власт нам је решила дугогодишњи проблем - закључио је мештанин Доње Румске Милош Ђерић.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa