Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Помоћник министра пољопривреде у посети Коцељеви
Начелник Мачванског управног округа

Помоћник министра пољопривреде у посети Коцељеви

Разговарало се о стању пољопривредне производње у општини, субвенцијама и мерама које ресорно министарство опредељује за унапређење положаја пољопривредника
У петак 23. јула 2021. године Помоћник министра пољопривреде шумарства и водопривреде за рурални развој Александар Богићевић са сарадницима посетио је Коцељеву.

Обилазак је започео одржавањем састанака са председником општине Душаном Илинчићем у његовом кабинету, где су разговарали о стању пољопривредне производње у општини, субвенцијама и мерама које ресорно министарство опредељује за унапређење положаја пољопривредника.

У раду састанка учествовали су Верољуб Матић, народни посланик и председник Скупштине општине, шеф Одељења за пољопривреду у Општинској управи, представник Пољопривредне саветодавне и стручне службе Шабац.

Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Поред актуелних подстицаја које опредељује ресорно Министарство било је речи и о сарадњи са ПССС Шабац, чији стручни сарадници знањем и саветима у великој мери помажу пољопривредним произвођачима овог краја.

Након одржаног састанка уприличена је посета Винарији “Ранковић”, у околини Коцељеве,где се разговарало о мерама у области виноградарства, које су у функцији унапређења ове гране пољопривреде.

Породица Ранковић узгаја лозу на 240 метара надморске висине. Ове године повећала је производњу вина, а радови на изградњи винарије и дестилерије увелико напредују. Граде се и смештајни капацитети.
Ово је још један у низу састанак који је одржан у локалним самоуправма Мачванског управног округа са представницима Министарства пољопривреде,шумарства и водопривреде у циљу унапређења развоја пољопривреде и села.
Кабинет начелника МУО Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa