Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Радни састанак о унапређењу задругарства у Богатићу
Начелник МУО:

Радни састанак о унапређењу задругарства у Богатићу

Последњих година један од приоритета политике Владе Републике Србије је оживљавање села и останак и опстанак младих на вековним огњиштима. Оснивање нових и обнављање постојећих задруга један је од модела оснаживања села
Општина Богатић била је 20.јула 2021.године место одржавања радног састанка на тему унапређења задругарства и сарадње између задружних савеза Републике Србије и Републике Српске.Домаћин састанка био је Милан Дамњановић, председник општине са сарадницима.

Присуствовали су Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дарко Божић са сарадницима, Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и Блажа Кнежевић, заменик градоначелника града Шапца. Из Републике Српске учествовали су Љубиша Петровић, градоначелник Бјељине, Рајко Кулага, председник Задружног савеза Републике Српске и Славко Добриловић, председник Задружног савеза Босне и Херцеговине.

Присутне је у име домаћина поздравио и добродошлицу пожелео председник Милан Дамњановић. Дуги низ година село је препуштено изумирању и миграцији посебно младе популације према градским срединама. Последњих година један од приоритета политике Владе Републике Србије је оживљавање села и останак и опстанак младих на вековним огњиштима. Оснивање нових и обнављање постојећих задруга један је од модела оснаживања села. Мачва и општина Богатић су подручје чије се становништво у највећој мери бави пољопривредом и где мере државне политике дају резултате.

Млади пољопривредници прихватају иновације у производњи,сарађују са пољопривредним стручним службама,организују се у задруге. Експлоатација природних ресурса, развој туризма и улагања у пољопривреду допринеће убрзаном развоју општине Богатић, Мачве и Републике Србије, нагласио је председник општине Милан Дамњановић.

Након одржаног састанка уприличена је посета земљорадничким задругама”Алфафарм 2018” у Бадовинцима и “Воћар” из Богосавца.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa