Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
ОБЕЛЕЖЕНО 155 ГОДИНА АПОТЕКАРСТВА У ШАПЦУ

НАСТАВАК УСПЕШНЕ ТРАДИЦИЈЕ

“У историји шабачког апотекарства, дугој 155 година, основни циљ апотекара био је учинити живот здравијим и тиме лепшим. Учећи на хуманости наших претходника, успешна традиција ће бити настављена и оплемењена научним сазнањима савременика“, каже маг пхарм-спец Роланд Антонић, поводом јубилеја апотекарства у Шапцу
У Шабачком позоришту, прошлог уторка је обележено 155 година апотекарства у Шапцу. Том приликом, организовано је предавање под називом “Улога фармацеута у самолечењу ““ примена биљних производа“, одржана свечана академија и приказан музичко поетски кабаре “Да, то су били дани“ у извођењу Небојше Дугалића и Бориса Пинговића. Уручене су и захвалнице онима који су у протеклом периоду подржавали рад ове установе.
- Изузетно ми је драго што су ову нашу годишњицу увеличали гости са стране. То су наше колеге из апотекарских установа широм Србије, страни и домаћи произвођачи-представници фабрика лекова и добављачи без којих не би могли да опстанемо. Потом, ту су наши пензионери због којих овакве свечаности првенствено и организујемо, наши оснивачи представници шабачке Градске управе који су нам великим делом помогли да будемо оно што јесмо.
Иако сва дешавања и људи који су учествовали у “грађењу“ апотекарства код нас имају подједнаку важност, издвојили бисмо неке периоде. Посебно је значајна година 1993., када смо се издвојили из Здравственог центра, потом име оснивача Илије Ранковића, који је буквално и сазидао зграду у Јевремовој улици, затим име нашег покојног колеге, доајена модерног апотекарства Живорада - Жике Михаиловића ““ истакла је директорка апотеке “Шабац“ Снежана Лукић.
Маг пхарм спец Роланд Антонић, је овом приликом напоменуо да је реч о значајном јубилеју како за сам Град тако и за Апотеку “Шабац“ и све запослене у њој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa