Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
фото: сајт клуба (ps)

фото: сајт клуба (ps)

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП

Жреб суров

Куглице нису биле наклоњене шабачкој „Металопластици“ на жребу за ЕХФ Евро куп (некадашњи Челенџ куп). Шапчани ће на мегдан шведском клубу Алингсас. Реч је о тиму који у својој историји има две титуле у Шведској, а у последњој сезони је регуларни део окончао на петом месту, да би их у плеј офу, четвртфиналу, елиминисао каснији вицешампион Скводе.

-Један од најтежих ривала, јак клуб, претходне године су играли у групној фази јачег такмичења Лиге Европе. Учинићемо све да се супротставимо добро и искористимо сваку прилику за наредну фазу – истиче директор Металопластике Славиша Стојиновић.

Екипу чине домаћи рукометаши, млад састав са тек два или три искусна играча. Швеђани памте стару Металопластику и једнако нису одушевљени исходом жреба.

-Велики тим из 80-их, данас нама мање познат, али један од ривала којег нисмо желели на старту. Очекујемо две тешке утакмице и за то се спремамо – рекао је трнер Алингсаса Микел Францен.

Алингсас је домаћин прве утакмице, термини су 11/12. и 18/19. септембар. Бољи из овог двомеча играће против Донбаса, вицешампиона Украјине и тима који је за њихове услове начинио сензацију претходне сезоне не изгубивши од шампиона Запорожја, који је до ремија са Донбасом имао низ од 157 узастопних победа у првенству! То је и једини неуспех најбољег тамошњег тима претходне сезоне.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa