Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
БОРБА ЗА МЕДАЉУ
ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2006.

БОРБА ЗА МЕДАЉУ

Пласман на финални турнир из теже групе. Пораз од Партизана и тријумфи над Звездом и Спартаком. Жеља медаља. Партизан први фаворит, Шабац као вицешампион Купа
Годишту 2006. припала је част да затвори сезону Првенства Србије за млађе ватерполо категорије. Ускоро нас очекује финални турнир за играче до 15 година, а на њему ће бити и вицешампиони Купа Србије, играчи Ватероло клуба „Шабац“, што ће бити четврта генерација која је обезбедила место на самој завршници најбољих у Србији.

Шабачки млади „делфини“ су после доминације у полуфиналу и финалу региона, убедљиво остварили пласман на финални турнир кроз полуфинално надметање у тежој од две групе. Шапчани су на свом базену дочекали вршњаке убедљиво најбоље екипе у Србији овог узраста, Партизана, потом Црвене Звезде и суботичког Спартак Прозивке.

Шабачки репрезентативци
Генерација 2007. нема своје такмичење, али се репрезентативци (кадети) рођени поменуте године и касније редовно састају и припремају. Од понедељка почињу нове деветодневне припреме. У стручном штабу репрезентације први помоћник је тренер Шапца Немања Личанин, а у саставу је чак седам чланова овдашњег клуба.
Репрезентативци су: Михаило Гошић (голман), Петар Мићановић, Страхиња Лукић, Новак Лазић, Урош Јездимировић, Лука Урошевић, Виктор Васић и Андреј Мићић.


Изабраници тренера Мирослава Петровића и Игора Јовановића у прва два кола су зотклонили сваку сумњу да ли заслужују место међу шест најбољих у Србији. Победили су Црвену Звезду 16:4, а потом и Суботичане 13:7, да би у последњој рунди претрпели и очекивани пораз од Партизана 15:7. У збиру Партизан је освојио прво место са максималним учинком, Шабац је други, док је Црвена Звезда трећа и последња изнад црте која изборила пласман на финале. Шапчани преносе три бода на финално надметање, Партизан шест, Звезда ниједан.



Генерација 2006. направила је у рано пролеће велико изненађење освајањем другог места у Купу Србије, иако није сматрана фаворитом за медаљу. Како су онда истакли, медаља на Првенству било којег сјаја биће успех вредан као злато.

Одличје ће бити и наставак низа, јер у поменуте три генерације које су наступиле у финалу током лета, освојена су два злата (2008. и 2009. годиште) и једна бронза (2010. годиште).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa