Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ИСАК ШАБАНОВИЋ, МЛАДА РОК ЗВЕЗДА

Нису ме схватали озбиљно

Био сам на различитим мото скуповима у Црној Гори, а сада сам пробио лед и у Србији. Већ сам направио компромисе. За рају, за публику, која дође да нас слуша, не може да се свира само тврди рок
Први пут је на Мото скупу који организује „Чивија“ наступила једна Звезда Гранда. Први пут је и у Звездама Гранда у финалу био један рокер. Исак Шабановић је заблистао на свом првом појављивању и одмах се знало да ће далеко догурати. Поред гласовних могућности зрачи харизмом и специфичним наступима. Деценијама нико ко се бави овом врстом музике није изазвао толику пажњу.
Киша која је падала цело поподне није омела више од 1.000 људи да дођу на његов наступ у Шапцу. Није било лако урадити овај разговор на Шабачком хиподрому због свих оних који су желели да се фотографишу са Исаком. Највише је међу њима било деце, што даје наду да је квалитетна музика коначно пронашла свој пут.
Колико је једном рокеру било тешко да преломи и пријави се за учешће у једном такмичењу које је познато по сасвим другој врсти музике?
-Наравно да је било тешко. Међутим, када сам видео да су ту сада Ђорђе Давид, Мили и једна другачија екипа, схватио сам да то такмичење више није оно исто које је било раније. На крају свега решио сам да пробам.
Одавно нисмо имали младог рок певача који је стекао толику популарност. Да ли је то можда нека прекретница за нашу музику?
-Десило се тако да сам то ја. Међутим, има још младих добрих певача, као што је Александар Јосифовски. Има их још и сви су добри певачи поп- рок певачи.
Из Бјелог Поља сте. Како су пре такмичења тамо гледали на Вас, а како сада?
-Велика је промена. Нико није на то чиме се бавим гледао као да радим нешто озбиљно. Онда се десило то што се десило и сада сам добио захвалницу Бијелог Поља и плакету амбасадора Бијелог Поља од стране градоначелника.
Колико Вам се живот генерално променио?
-Променио се много од тог фамозног 2. јануара и првог наступа у Звездама Гранда, од Инстаграма, позива, интервјуа. Давао сам и пре интервјуе, али не оволико, Бог те маз’о. Где год се појавим нека сам атракција, сви нешто хоће...
Прија ли слава?
-Прија. Да не прија раскинуо бих.
Јесте ли први пут у Шапцу и какви су утисци?
-Јесам први пут, али с обзиром да сам видео само Хиподром и смештај, могу да кажем да ми је лепо.
Јесте ли и раније наступали на мото скуповима?
-Био сам на различитим мото скуповима у Црној Гори, а сада сам пробио лед и у Србији. Ту се осећам као свој на своме. То је рок ен рол.
Хоћете ли пристати на неке компромисе што се тиче музичког жанра који изводите?
-Већ сам направио компромисе. За рају, за публику, која дође да нас слуша, не може да се свира само тврди рок, мора да има мало забавњака, мало комерцијале која је поп-рок.
Обожаватељке?
-Има.
Сналазите се?
-Трудим се. Није тешко.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa