Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
Научна разоткривалица за лето
Бесплатна летња школица у ЦСУ

Научна разоткривалица за лето

Центар за стручно усавршавање Шабац организује бесплатну школицу у трајању од три недеље за све заинтересоване полазнике. Полазници ће имати прилику да раде са 3Д оловком и штампачем. Пријава је обавезна, а курс могу похађати и старији
У Центру за стручно усавршавање у току је летња школица „Научна разоткривалица“ намењена свим занитересованим. Садржаји су потпуно бесплатни, а полазници ће имати прилику да током две недеље усвоје нова знања из области ЗД штампе, али и других научних дисциплина.

-У нашој новој креативној радионици Мејкерс спејс се одржавају радионице, те смо већ за прву недељу за полазнике припремили занимљиве програме. 3Д штампа, израда метеоролошке станице, рад са сензорима и програмски jезици за моделовање су планиране активности за радионице – истакла је Ивана Богићевић, стручна сарадница ЦСУ и позвала све заинтересоване да лето испуне новим вештинама и сазнањима.
Професор Техничке школе у Шапцу Милан Савић истиче да је Мејкерес спејс право место за све оне који желе да квалитетно проведу време и стекну увид у значај ЗД штампе.



-Курс је осмишљен да полазници стекну основе о ардуино платформи, те да у наредном периоду кроз друге радионице могу да надограде стечено. Морам да истакнем да садржаји нису намењени искључиво основцима, средњошколцима, те да курс могу да похађају и старији. Они све што ћемо радити могу касније комерцијално да примене, јер 3Д штампа има широку примену у образовању, медицини, архитектури – додао је професор Савић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa