Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
Редован рад и ванредне контроле
МЕСЕЧНИ ИНСПЕКЦИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ

Редован рад и ванредне контроле

Поступајући у складу са законском обавезом одржавања састанака на месечном нивоу, а због тренутне епидемиолошке ситуације, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у уторак 03. августа одржао осму седницу колегијума у 2021. години, у електронској форми.
Начелник Одељења републичке тржишне инспекције Миладинка Јовановић, наводи да је извршено 58 надзора, од којих 50 редовних и 8 ванредних. Донето је 11 решења и то 5 из редовних и 6 из ванредних надзора.Инспекцијске послове је обављало 6 извршилаца.
Начелник Одељења инспектората за рад Милица Филиповић, обавештава да је инспекцијске послове обављало 8 инспектора, који су извршили 142 контроле и све су биле ненајављени ванредни инспекцијски надзори. Приликом контрола регистрованих привредних субјеката 19 лица су затечена на фактичком раду,,раду на црно“ и 1 лице код нерегистрованог привредног субјекта. Поднето је 25 пријаве за кажњавање дела и то 23 захтева за покретање прекршајног поступка против регистрованих привредних субјеката и 2 захтева против нерегистрованих привредних субјеката.

Републички туристички инспектор Живадин Бошковић је извршио 23 ненајављена инспекцијска надзора, од којих су 9 били ванредни, а 11 редовни надзори. Са налогом је извршено 15 надзора, а без налога 8. Број контролних инспекцијских надзора КИЗ-2 и КИР-1. Изречено је 11 управних мера и то 6 регистрованим привредним субјектима и 5 нерегистрованим привредним субјектима.

Шеф Одсека за санитарни надзор Владан Рашић,истиче да је урађено 787 надзора, од којих су 263 редовна, 109 ванредних, 412 контролних и 3 службене саветодавне посете. Инспекцијске послове обављало је 2 извршиоца. Евидентирано је 82 оболела лица, са 52 лица у контакту. Као ефекат рада инспекције, донето је 180 решења, од којих 128 из редовног надзора и 52 из ванредних.

Шеф Одсека ветеринарске инспекције Јасмина Којичић Стефановић, наводи да је извршено 530 надзора од којих су 38 редовни, 442 ванредни, 31 контролни и 19 допунски. Донето је 10 прекршајних пријава.У Буџет Републике Србије уплаћено је на име такси 2.690.000,00 динара.

Координатор републичке пољопривредне инспекције Горан Бошковић,обавештава да је извршено 54 контроле, од којих 38 редовних и 16 ванредних. Донето је 7 решења из редовног надзора. Инспекцијске послове обављају два извршиоца.

Републички инспектор за заштиту животне средине Бранислава Тешић, истиче да је извршено 7 надзора, и то 3 редовна и 4 ванредна, који су обављени на основу Годишњег плана рада инспекције за заштиту животне средине, севесо, по захтеву Управе за аграрна плаћања и Управе за слободне зоне Србије.
Републички водни инспектор Драган Тадић је извршио 19 инспекцијских надзора и то 8 редовних и 11 ванредних. Ненајављених надзора било је 18, док је 1 био најављен. Донето је 9 решења, од којих два за отклањање незаконитости;д ва за прибављање водних аката тј.водне дозволе и пет решења забране обављања делатности -вађење речних наноса. Поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом у Шапцу због нелегалног вађења речног наноса са десне обале реке Дрине у Салашу Црнобарском, општина Богатић.По пријему решења од стране надзираних субјеката, биће поднета још четири захтева за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом.

Републички фитосанитарни инспектор Мирослав Алексић је спровео 22 контроле.

Републички шумарски и ловни инспектор Александра Ђурковић,са седиштем рада у Шапцу је извршила 18 контрола од којих 5 по Закону о шумама, 2 по Закону о репродуктивном материјалу шумског дрвећа,7 по Закону о здрављу биља и 4 по Закону о дивљачи и ловству.

Републички здравствени инспектор Ивана Антонијевић, је израдила недељне извештаје у форми табеларног прегледа за АГ тестирања у приватним лабораторијама на подручју Мачванског, Колубарског, Златиборског и Моравичког управног округа. У више објеката на подручју Мачванског управног округа присуствовала је инспекцијском надзору-редовном, ванредном и по представци, који су извршили републички здравствени инспектор Колубарског управног округа др Љиљана Орловић и шеф Одсека Зоран Шеварлић.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa