Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
Ljubovija.info, документарни филм “сведочанства”

Ljubovija.info, документарни филм “сведочанства”

РАЗВОЈ КУЛТУРЕ И ФИЛМСКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Очекују нас велики пројекти

„Без љубави било би немогуће бавити се уметношћу јер то није посао као и сваки други, то је посао који је узвишен, поред талента неопходан је константан рад али и продуцент који ће бити ветар у леђа и који ће веровати у ваш рад. Посебно уважавам то што је МС-ФИЛМ продукција препознала мој таленат и што имамо дивна дела иза нас. Свака моја посета Љубовији ме посебно радује, ту су моји сарадници, моји пријатељи и велики пројекти који нас очекују“, изјавила је редитељка Бранка Бешевић Гајић
Филмска и телевизијска продукција МС-ФИЛМ из Љубовије окупила је екипу изузетних професионалаца међу којима је вишеструко награђивана редитељка Бранка Бешевић Гајић, један од наших најистакнутијих писаца и сценариста Владимир Ђорђевић, глумачка екипа Владимир Јоцовић, Јелена Вукићевић, Иван Вучковић, Рада Шарић, Дејан Тончић, Марија Масал, Бора Ненић и др.
У последњих пар година у Љубовији су снимани делови више играних филмова, а један од њих је „Милојев дар“ настао управо у продукцији МС-ФИЛМ. Како кажу из продукције, његова премијера најављивана је за крај 2020. године, али због лоше епидемијске ситуације одложена је за крај ове године уколико не буде нових ограничења. Највећи део филма сниман је у Љубовији и Крупњу, а спојем младости и искуства, модерног и традиционалног креира се културна слика Азбуковице, Рађевине и Подгорине.

Песма „Лети орле“ из филма „Милојев дар“ емитована је 11 пута на телевизији БН, 9. јануара на Дан Републике Српске. О филму у Љубовији писали су и говорили сви, од Радио Београда до Радио телевизије Косовa, од Филмског центра Србије до локалних портала и чини се да су свуда ови пројекти препознати, осим баш овде где су и настали.

Дугометражни документарни филм „Сведочанства“ који је премијерно приказан прошле године на Филмском фестивалу у Мостару, а однедавно је доступан и на платформи Youtube, такође је производ филмске продукције из Љубовије.

Млада редитељка Бранка Бешевић Гајић, која ускоро завршава и докторске студије, каже да се филм „Сведочанства“ о манастиру Тумане базира на бројним релевантним сведочанствима.

Ljubovija.info, редитељка бранка бешевић гајић: велика је срећа кад радите посао који волите, стварати данас је прави подвиг


„У принципу, овде се не разликује форма документарног филма већ редитељски поступак и вођење саговорника. То је истраживачки филм који осликава бројна сведочанства аутентичних сведока и бави се феноменом и култом манастира који се налази у живописном пределу недалеко од Голупца, на путу Пожаревац – Кучево. Такође, овај филм износи врло важне чињенице за српску историју, а потом осликава култ туманске светиње како би и други људи пронашли свој спас и смирење у вери. Моји филмови заснивају се на тежњи да сваки појединац преиспита себе и сврху свог постојања.
Велика је срећа када радите посао који волите, стварати данас је прави подвиг јер понекад и финансијска средства знају да ограничавају али нису пресудна, јер мимо свега љубав и упорност су кључ истрајности. У сваки пројекат који сам радила уложене су године живота, надљудско одрицање. Без љубави било би немогуће бавити се уметношћу јер то није посао као и сваки други, то је посао који је узвишен, поред талента неопходан је константан рад али и продуцент који ће бити ветар у леђа и који ће веровати у ваш рад. Посебно уважавам то што је МС-ФИЛМ продукција препознала мој таленат и што имамо дивна дела иза нас. Свака моја посета Љубовији ме посебно радује, ту су моји сарадници, моји пријатељи и велики пројекти који нас очекују“, изјавила је редитељка Бранка Бешевић Гајић.
Често спутавани од стране неких негативних људи, који уместо подршке, бар оне моралне, на све начине покушавају да отежају и унизе све што је постигнуто мукотрпним радом, млади уметници, писци, песници, глумци, спортисти из Љубовије доказују да су вредни широке пажње.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa