Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Шљунчење атарских и некатегорисаних путева

Настављени радови на сеоском подручју

У наредном периоду се настављају радови. Путеви дужи временски период били запуштени и непроходни. Да би стигли до својих њива мештани обилазили и до 10 километара
Завршени су инфраструктурни радови на атарским и некатегорисаним путевима у Табановићу и Шеварицама.

-Град Шабац је у разговору са својим суграђанима склопио договор а сада испуњава обећање. У наредном периоду ћемо наставити са радовима, а тамо где деценијама машине нису прилазиле доста тога ће бити урађено – рекао је заменик градоначелника Блажа Кнежевић и додао да се свакодневно врше санације свих путева којима је то неопходно.

На подручју месне заједнице Табановић урађено је 7 километара путева који су дужи временски период запуштени и непроходни а на подручју месне заједнице Шеварице урађено је 12 километара.

-У Табановићу је, изградњом овог пута обухваћено и постало проходно скоро 100 хектара обрадивог земљишта. Након дужег времена мештани коначно могу безбедно да дођу до својих њива на којима се обављају сезонски радови – истакла је в.д. Директора ЈП „Инфраструктура“ Милица Павловић.
Мештани Табановића изразили су задовољство и истакли значај ових радова.

-Овим путевима тешко су се кретали трактори док аутомобили нису имали никакву проходност. Успели смо поправимо најкритичније делове а у наредном периоду се надамо наставку реконструкције – рекао је становник Месне заједнице Табановић Светислав Живановић.

Како каже Петар Панић, овај пут постоји од 1977. године и од тада ништа није рађено на њему.

-До ове године нико није ништа урадио. Једва смо пролазили кроз блато а да би стигли до својих њива обилазили смо чак и 10 километара другим путевима – и додаје да и са најмањом кишом у сезони вршаја настаје проблем.

Шљунчење путева има велики значај и за становнике Месне заједнице Шеварице.

-Урађено је око 12 километара, међутим још увек није све завршено. Неки путеви никада нису шљунчени и реконструкција им је била неопходна. Рађени су сви правци, тамо где је процењено да је најпотребније – додаје председник Месне заједнице Шеварице Драгорад Ђуричић.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa