Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Канцеларија за младе обележила Међународни дан младих

Битни чланови нашег друштва

Припремљен културни програм у виду аминације, музике и поезије. Кроз социјализацију они постају праве личности у својој заједници. Цео програм припреман са великом љубављу
Канцеларија за младе града Шапца обележила је у петак Међународни дан младих у просторијама Културног центра. Припремљен је културни програм у виду анимације, музике и поезије, а присутни су били и гости који су употпунили овај догађај – Шабачке Мажореткиње и КУД Прњавор.

-Веома је значајно да на данашњи дан укажемо на битност младих људи у нашем друштву као основног ресурса нашег рада али и друштва у опште. С обзиром да је младост једно посебно стање, где и биолошки и психолошки сазревају али кроз социјализацију они постају праве личности у својој заједници – истакла је Координаторка Канцеларије за младе града Шапца Мирјана Јањић и додала да је цео програм припреман са великом љубављу и циљем да се укаже на важност обележавања овог дана.

-Од младих очекујемо усвајање нових знања и вештина, да се они оснаже уз подршку локалне и глобалне заједнице. Битно је да они усвоје одређену снагу и да учествују у процесу одлучивања на свим нивоима – закључује Координаторка.
Већ седам година, Катарина Кети Симић волонтер је Канцеларије за младе .

-На данашњи дан желимо да покажемо младима колико су значајни у друштву и да их подстакнемо на укључивање у друштвени живот. У Канцеларију за младе могу доћи сви који желе да напредују у сваком смислу, као и да учествују у различитим акцијама и пројектима.

Међународни дан младих обележава се од 2000. године са циљем да укаже на проблеме, културна и правна питања младих, као и да скрене пажњу јавности на њихов положај. Половина Светске популације млађа је од 25 година и суочава се са многим неједнакостима. У част овог дана, широм света се организују разне културне манифестације.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa