Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
искуство по боку: а. марјановић (фото: С. С.)

искуство по боку: а. марјановић (фото: С. С.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Прилика за другу победу

Кабел дуго био под упитником да ли ће наступати у сезони. Најслабији тим и победа не сме да буде упитна. Тренер Савић истиче глад за победом. Успешан наступ у прва два кола
Бод из Панчева већ је значајно достигнуће, тренер Борис Савић наглашава приступ, а свакако да су већ уписана три бода за викенд против новосадског Кабела, значајан залог за старт где се већ број оних са максималним учинком, после само два кола, ограничио на два имена.

-Бод против Железничара, једне од најбољух екипа у Првој лиги је велико достигнуће на које треба да будемо поносни, међутим ма колико то чудно звучало, још сам поноснији што су моји играчи разочарани после меча што нису освојили сва три поена. То показује колико смо за само месец и по дана порасли као тим, колика је глад ових младих и искусних играча за успесима, за остварењем сна. Резултатима сам задовољан, а њиховим ставом презадовољан. Чувамо наше амбиције и радујемо се свакој новој утакмици као прилица да урадимо нешто добро – рекао је тренер Борис Савић.

Железничар (П) – Мачва 1:1 (0:1)
Панчево. Гледалаца: 300. Главни судија: Мирослав Матић (Лозница); помоћници; помоћници: Савић (Ужице) и Милићевић (Куршумлија). СТРЕЛЦИ: Сикимић у 72. за Железничар и Мићановић у 45. за Мачву. ЖУТИ КАРТОНИ: Петровић, Протић, Марковић, Трипковић, Л. Марковић (Железничар); Поповић, Мићановић, Јевтић, Радовановић, Пешић, Тримановић (Мачва).
ЖЕЛЕЗНИЧАР (П): Живковић, Костић (Марковић), Конатар, Томић (Мићић, Илић), Плавшић, Марковић, Петровић, Јовановић, Станимировић (Бечелић), Протић и Сикимић.
МАЧВА: Самуровић, Тојчић, Пешић, Јевтић, Поповић, Адамовић, Мићановић (Радовановић), Марјановић (Стевановић), Мијаиловић (Тримановић), Арамбашић (Ристановић), Белић.


Кабел може бити прилика за рутинску победу. Новосађани су пре две сезоне били најбољи тим Лиге, освојили су највише бодова, али им је одузето десет због нерегуларности и на крају су морали да се задовоље најгорим, трећим место, одмах испод црте елитног ранга. До краја су се налазили у борби за врх и претходни шампионат, опет су освојили треће место, четири бода су „кратки“ за историјски пласман у Супер лигу. Садашњи Кабел је далеко од поменутог. Сви играчи су напустили тим, налазио се на ивици банкрота, чак је и објавио да се неће надметати, припреме су касниле, да би на крају саставили тим од омладинаца Војводине, младих из Кабела и неколико играча који су остали. Први су кандидати за нижи ранг што су показала и два стартна кола где су поражени са по 3:0 од Инђије и Жаркова.

Савић је тренер који не воли много да комбинује у стартној постави и међу првих једанаест, чак десеторица су започела мечеве у првом и другом колу. Мачва и Кабел нису играли међусобне првенствене мечеве у овом веку, Новосађани су у претходних неколико година направили велики искорак, пре тога су били у новосадским оквирима, између петог и четвртог ранга. Велики подрински дерби против Лознице заказан је за четврто коло и то су мечеви где бар мало више успех значи од стандардног математичког прорачуна и Нови Сад је прилика за уигравање.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa