Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Регионалне Сеоске игре Спортског савеза Србије

Промоција спорта на сеоском подручју

Част због поверења Спортског савеза Србије. Шабац је град који улаже у спорт и организацију спортских догађаја. Манифестација која доноси надметање и ствара нова пријатељства. Финале у Убу, Град има представника, екипу Поцерског Причиновића
Четири месне заједнице које су недавно биле најбоље на Сеоским играма на подручју својих локалних самоуправа, донеле су на Летњиковац исти сан о пласману на републичку смотру најбољих спортиста аматера са села, а у реалност свој претворили су такмичари из Поцерског Причиновића и Кљајићева крај Сомбора. Српски Милетић и Памбуковица чекају наредну прилику.

"Глас Подриња"


После Сеоских игара на нивоу Града, Спортски савез Србије указао је поверење Шапцу и Месној заједници Летњиковац да буде домаћин једног од четири регионална надметања у оквиру ове манифестације. Право учешћа су имали и Радинци са подручја смедеревске локалне самоуправе, али су отказали наступ. Свечано су продефиловали представници из четири екипе.
-Част је и задовољство што смо добили поверење Спортског савеза Србије да будемо домаћини и регионалног нивоа, то показује да смо међу водећима у организацији. Ово је дивна спортска смотра, интересантно, неизвесно такмичење и место где увек влада позитивна атмосфера, где настају нова пријатељства - нагласио је председник Организационог одбора СИ Сретен Радовановић.
Шабац је град спорта и тако га доживљавају у целој Србији. Уз професионални, врхунски спорт, локална самоуправа пружа подршку и масовном, аматерском, рекреативном, школском спорту, као и организацији спортских догађаја на високом нивоу и уз похвале свих учесника нагласио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Шабац је град спорта и тако га доживљавају у целој Србији. Уз професионални, врхунски спорт, локална самоуправа пружа подршку и масовном, аматерском, рекреативном, школском спорту, као и организацијом спортских догађаја на високом нивоу


-Драго нам је што смо део лепе идеје председника Спортског савеза Давора Штефанека. Ми смо град спорта, свака Месна заједница у граду и селу има своје спортске екипе и да смо град спорта доказујемо и у овим врелим данима добром организацијом такмичења на отвореном - истакао је градоначелник.
Када првог септембарског викенда, после надметања у Убу буде позната најбоља репрезентација села на подручју Србије биће окончан трећи циклус Сеоских игара, пројекта који реализује Спортски савез Србије.

"Глас Подриња"


- Идеја комплетног пројекта је да се код људи на селу пробуди свест о могућности да се баве спортом, рекреирају, надмећу на јединственим такмичењима. На почетку је било пет, наредне, оне тешке 2020. године десет, а ове је 24 локалне самоуправе одлучило да организује Игре. Жеља је да стално све већи број заинтересованих буде и да ускоро бар 50 локалних самоуправа постане део Сеоских игара - рекао је Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије.
Пред старт такмичења стандардни протокол отварања Игара улепшале су шабачке мажореткиње и Ансамбл народних игара „Хајдук Станко“, док је организатор доделио плакете захвалности сарадницима у реализацији Игара, Дому здравља „Др Драга Љочић“, Јавно-комуналном предузећу „Стари Град“ и Спортском савезу Србије.
Организатор Манифестације је Спортски савез Србије, а технички организатор је био Спортски савез Шабац уз подршку локалне самоуправе.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa