Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА НЕМАЊА ПАЈИЋ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ФЕСТИВАЛА ИНТЕФ

Oно што нас спаја

У понедељак, у Градској кући, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић приредио је пријем за учеснике другог Интернационалног театарског фестивала (ИНТЕФ).
- Изузетно ми је драго да су млади људи одлучили да направе овакав фестивал и да су млади из региона данас у Шапцу. Реконструкција Дома културе на Мишару у сарадњи са Владом Републике Србије од великог је значаја јер га остављамо младим људима који ће знати како да испуне садржајем и чувају сећање на богату историју коју Мишар баштини, рекао је Пајић и додао да је овај Фестивал право место на коме могу да се сагледају потребе младих и да се на њих одговори на прави начин.
Током пет такмичарских дана изведено је десет представа, пет у омладинској и пет студенској категорији, из земље и региона. Вечерас ће, у част награђених, бити одиграна монодрама рађена по мотивима из збирке песама „Пољска коњица“.



Други ИНТЕФ окупио је велики број младих из разних крајева земље и региона. Према речима Душана Симића, директора ИНТЕФ, то и јесте суштина Фестивала.
- Идеја је да љубав према позоришту и размена енергије буде оно што нас спаја. Заиста ми је велико задовољство што је велики број представника данас у Шапцу, што имамо прилику да им покажемо лепоте нашег града, а њима је драго што су са нама, што су осетили да овде припадају. Дивно је што можемо да видимо и пресек стања у театру, истакао је Симић који уручио Пајићу захвалницу за помоћ у организацији Фестивала.
Члан жирија, Глуховић Сабахудин Дино из Мостара, одушевљен је Шапцем и добродошлицом која им је указана.
- Овде се осећа мото: „Оно што нас спаја“. Од првог дана се осећа љубав у зраку.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa