Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
Трагом другог прекобројног пука
Планинарско-смучарско друштвo “Цер“

Трагом другог прекобројног пука

Традиционална акција “Трагом другог прекобројног пука” под слоганом “Ваша дела су бесмртна” у организацији Планинарско-смучарског друштва “Цер” а под покровитељством Туристичке организације града Шапца одржана је у недељу на Церу. Захвалница за учешће у овој акцији додељена је граду Шапцу а уручена председнику Скупштине града Шапца Немањи Пајићу, као и Туристичкој организацији града Шапца и Нађи Глигорић, в.д. директора ове организације.
Соња Живковић, секретар ПСД „Цер“ захвалила је граду Шапцу на подршци по први пут од како се организује ова традиционална акција, као и на креветима које је град донирао планинарском дому на Церу.



-Ова традиционална акција коју организује Планинарско-смучарско друштво “Цер” је прилика да се на достојан начин обележе, како и слоган ове акције каже, бесмртна дела наших предака. Овим поводом, на иницијативу Туристичке организације града Шапца очишћен је Тројанов град, након добијене дозволе од Србија шума, Републичког завода за заштиту споменика и Завода за заштиту природе, а све то у сарадњи са ЈКП „Стари град“, што је директан показатељ да бринемо о Церу и историјском и културном наслеђу које он баштини. Такође је важно напоменути да је Туристичка организација града Шапца обезбедила бесплатан превоз за све наше заинтересоване суграђане за учешће у данашњој акцији, као што је подржала са 500.000 динара и Церски марш који се такође данас одвија у част наших славних предака. Изузетно ми је драго да се јавио велики број људи, што доказује да је Шапчанима Цер у срцу и да ће ово постати тренд у годинама које следе.- рекао је Пајић.

Преко 300 учесника и посетилаца из Србије и региона одлучило се за једну од две шетње дужине 5 км и 16 км, а у оквиру акције приређен је и богат културно-уметнички програм


Преко 300 учесника и посетилаца из Србије и региона одлучило се за једну од две шетње дужине 5 км и 16 км, а у оквиру акције приређен је и богат културно-уметнички програм.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa