Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
Уметници млађе генерације у фокусу
44. сазив Јаловичке ликовне колоније

Уметници млађе генерације у фокусу

Током трајања овогодишње ликовне колоније биће одржана и креативна радионица у којој ће се талентована деца кроз дружење и стварање са сликарима упознати са новим техникама и материјалима који нису заступљени у школском програму
У посавотамнавском селу Јаловик, општина Владимирци у току је 44. сазив Јаловичке ликовне колоније. Јаловичка ликовна колонија специфична је и јединствена по многа чему. Осим што је једна од најстаријих манифестација ове врсте код нас, током последњих година она је поставила нов и успешан модел функционисања.



Битна карактеристика и додатни квалитет ове колоније јесте то да су организатори успели да привуку уметнике млађе генерације, који су новим идејама и ставовима, али превасходно новим медијима и технологијама, дали и нови карактер овом дешавању. Учесници овогодишњег сазива су: Верољуб Наумовић, Милица Весић, Моника Сегети, Сенка Тривунац, Живана Мијаиловић, Вукашин Радушки и Соња Јанков селектор.
Током трајања овогодишње ликовне колоније биће одржана и креативна радионица у којој ће се талентована деца кроз дружење и стварање са сликарима упознати са новим техникама и материјалима који нису заступљени у школском програму.



Јаловичка ликовна колонија се завршава у понедељак 16.8.2021. године изложбом радова који су насталих у специфичној симбиози села и уметности.
Рад колоније је финансијски подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и општине Владимирци.

С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa